Bülent Ecevit 13. Ölüm Yıldönümünde Anıldı!

Bülent Ecevit 13. Ölüm Yıldönümünde Anıldı!

05 Kasım 2019 - 17:52

CHP’nin 3’üncü Genel Başkanı Bülent Ecevit, vefatının 13’üncü yıldönümünde Devlet Mezarlığı’nda düzenlenen törenle anıldı. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Bülent Ecevit’in Türkiye Cumhuriyeti’nin yetiştirdiği büyük bir devlet adamı olduğunu vurgulayarak, “O hepimizin lideriydi. Merhum Genel Başkanımız Ecevit’in bıraktığı bayrağı nihai hedefe taşıyana kadar yolumuz devam edeceğiz” dedi


CHP Grup Başkanvekili Engin Altay başkanlığında, CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Yıldırım Kaya ile çok sayıda milletvekilinden oluşan CHP Heyeti, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ve DSP Heyeti ile birlikte, ölümünün 13’üncü yıldönümünde CHP’nin 3’üncü Genel Başkanı Bülent Ecevit’i Devlet Mezarlığı’nda düzenlenen törenle andı. Heyetler, Ecevit’in kabrine çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Bülent Ecevit’in kabri başında yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Bugün burada Türkiye Cumhuriyeti'nin ender yetiştirdiği bir devlet adamını, 3’üncü Genel Başkanımızı anıyoruz. Bugün burada siyaseti sevgiyle yoğurarak yapmış, siyaseti sevgiyle ve hoşgörüyle özdeşleştirmiş bir büyük insanı anıyoruz. O salt bir siyasetçi değil, aynı zamanda sanat ve duygu insanıydı. O hepimizin lideriydi. Hiç şüphe yok ki; bu ülkeyi kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bıraktığı kutsal emaneti layıkıyla taşıyan 2'nci Genel Başkanımız İsmet İnönü'den sonra, aynı misyonu ve ekolü hiç bozmadan ve sapmadan şerefle taşıyan bir siyasetçiyi anıyoruz.
Sayın Ecevit, bugünlerde çok revaçta olan kana, kafatasına ve ırka dayalı milliyetçiliği reddetmiştir. O Atatürk milliyetçisi duruşuyla emperyal devletlere meydan okumuş ve milliyetçiliği Kıbrıs’ın Beşparmak Dağları’na, Ege’nin serin sularına, Afyon’un haşhaş tarlalarına yazmıştır. 
Biz, siyaseti sevgi ve barış şiarıyla yürüten, herkese umut ve öz güven aşılayan Sayın Ecevit’in adını dağlara taşlara yazdık. Biz yazdık ama Sayın Ecevit de liderliği ile bunu yazdırdı. Ecevit'in temiz siyaset anlayışı CHP ve DSP tarafından sürdürülecektir. Cumhuriyetimizin demokrasiyle taçlanması ve herkes için özgürlük, herkes için eşitlik, herkes adalet için, Merhum Genel Başkanımız Ecevit'in bize bıraktığı bayrağı, nihai hedefe taşıyana kadar durmadan yolumuza devam edeceğiz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x