CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ALTAY:TEOG’UN KALDIRILMASI DOĞRU

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ALTAY:TEOG'UN KALDIRILMASI DOĞRU

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ALTAY:TEOG'UN KALDIRILMASI DOĞRU

18 Eylül 2017 - 15:43

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Ben 2018'de bir cumhurbaşkanlığı seçimi ve 600 üyeli parlamentonun üyelerinin seçiminin gerçekleşeceğini öngörüyorum" dedi. Altay TEOG'ın kaldırılmasının da doğru olduğunu belirtti.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM'de basın toplantısı düzenledi.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TEOG'un kaldırılmasına yönelik  sözleri ve ardından yapılan açıklamalara değinen Altay, şunları söyledi: "TEOG mutlaka  kaldırılmalıdır. Biz getirildiğinde de itirazlarımızı yaptık, eğitim bilimciler  de yaptı. Türkiye'de  yapılması gereken eğitimin temel sorunlarının ortadan kaldırılmasıdır. Bütün  okullarda nicelik ve nitelik eşitliği sağlanmadan hiçbir eğitim sorunu  çözülemez."

 İktidarın, muhalefetin eğitim politikalarına ilişkin uyarılarına kulak  vermesi gerektiğine işaret eden Engin Altay, "Biz diyoruz ki sınavsız girilen  genel liseler tekrar açılmalıdır. Anadolu liselerinin niteliği artırılmalıdır.  Sınav sadece fen liseleri, sosyal bilimler, mesleki ve teknik liseler ile  niteliği artırılmış anadolu liseleri için toplu ya da ayrı ayrı yapılabilir. Ama  her velinin çocuğunu evine en yakın genel liseye gönderme hakkı mutlaka  sağlanmalıdır. Sınava giremeyen veya girmeyen öğrenciler, adrese dayalı geçiş  sistemi ile genel liseye yerleştirilir" diye konuştu.

KUZEY Irak'TA REFERANDUM

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül'de yapmayı planladığı  bağımsızlık referandumuna ilişkin de açıklamalarda bulunan Altay,  CHP'nin Irak'ın toprak bütünlüğünden yana olduğunu, bölge  barışına hizmet etmeyen her adımı, temkinli ve tedbirle karşılayacaklarını dile  getirdi.

  habur SINIR KAPISINDA TATBİKAT

 Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Altay,  Silopi-Habur bölgesinde tatbikat başlatıldığının hatırlatılması üzerine ise  Türkiye'nin belli reflekslerde bulunmasının doğal olduğunu söyledi.  Altay, İdlib ve bu bölgedeki olumsuzluklara da işaret ederek,  Türkiye'nin İdlib odaklı tedbirleri almak zorunda olduğunu dile getirdi.

  Engin Altay, sayılarının 600'e çıkması üzerine milletvekillerine,  Meclis kampüsü dışında büro kiralamaları için maddi kaynak ayrılacağı  yönündeki  haberlerle ilgili soruyu yanıtlarken de "Bu Meclise oda yapmak zor iş değil.  Milletvekillerinin bir kısmı burada, diğerleri dışarıda; doğru değil. Ben Meclis  Başkanlık Divanının böyle bir kararı olduğunu da zannetmiyorum. Bir aklı evvel  bunu söylemiştir. Bu da basına düşmüştür." dedi.

  ERKEN SEÇİM İDDİASI

2108 yılında erken seçim iddiasınad bulunan Altay " Ben 2018'de bir Cumhurbaşkanlığı seçimi ve 600 üyeli parlamentonun üyelerinin  seçiminin gerçekleşeceğini öngörüyorum" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x