Çil için tedavi yöntemleri nelerdir?

Çil için tedavi yöntemleri nelerdir?

Çil için tedavi yöntemleri nelerdir?

05 Nisan 2018 - 23:00

Çil, uzun süre güneşe maruz kalma sonrasında ya da genetik olarak oluşan cilt lekesidir. Çiller, ciltte bulunan melatonin adlı maddenin artması ve bir bölgede yoğunlaşmasıyla oluşur ve bir cilt hastalığı olarak kabul edilmez. Açık tenli, cildi hassas kişilerde daha çok görülür. Güneşe maruz kalma sonucunda oluşmasından dolayı, genellikle yüz, boyun sırt ve omuz bölgelerinde ortaya çıkar. Buna bağlı olarak, yazın artıp, renkleri koyulaşan bu kahverengi noktalar, kışın azalır ve renkleri soluklaşır.
Çil neden oluşur?
Derimizin en üst tabakasında, epidermiste oluşan çiller, dediğimiz gibi bir cilt hastalığı değildir ve oldukça yaygındır ancak gerçekte bize vücudun verdiği sinyallerdir. Derinin yeterince korunamadığının göstergesi ve güneş ışınlarına verdiği tepkinin sonucudur aslında. Bazı insanlar bu görüntüden çok hoşlanırken, kimileri ve hatta çoğunluk bu lekelerin estetik açıdan iyi durmadığını düşünür ve çillerini yok etmek için çareler arar. "Çilleri ortadan kaldırmak, görünümlerini hafifletmek için neler yapabilirsiniz" ya da "hangi profesyonel tedavi yöntemlerine başvurabilirsiniz" sorularına verilebilecek bazı cevapları aşağıda bulabilirsiniz.
Çil için tedavi yöntemleri nelerdir?
Çiller çok önemli bir deri sinyali gibi durmuyor olabilir fakat diğer her şeyde olduğu gibi öncelikle ve özellikle tedavi öncesinde bir doktora danışılmasında fayda vardır. Gideceğiniz dermatolog, çillerinizi inceleyecek ve size bu lekelerin sağlıklı olup olmadığını söyleyecektir. Vücuttaki lekeler ve özellikle koyulaşan lekeler kanser belirtilerinden olabileceğinden ciddiye alınmalıdır ve bir uzman tarafından kontrol edilmelidir.

Peki, dermatoloğa danıştınız ve çillerinizin zararsız olduğunu ve yok etmek için tedavi uygulanabileceğini öğrendiniz. Tedavi seçenekleriniz neler?
Limon suyu

Limon suyu doğal bir renk açıcıdır ve sadece çillerin değil, saçların da rengini açmakta kullanılabilir. Bu işlem daha çok güneş tarafından oluşan çiller yerine doğal lekelerin giderilmesinde etkilidir. Limon suyunu sıkın ve içine pamuk batırıp yüzünüze uygulayın. Yüzünüzde 10 dakika süreyle kalmasına izin verin. Sonrasında bol su ile durulayın.
Beyazlatıcı krem

Birçok eczane ve güzellik merkezinde bulunan beyazlatıcı ve aydınlatıcı kremler, belki çillerinizin tamamen yok olmasını sağlamayacak ama renklerinin değişmesinde ve yüzünüzün genel görümünde ciddi değişiklikler yapacaktır.
Lazer tedavisi

Lazer tedavisiyle lekelerin görünümü azaltılabildiği gibi, tamamen de yok edilebilir. Lazer yapılan bölgede geçici olarak oluşan kızarıklık, morarma yani renk değişimi normaldir. Fakat lazerin, uzun dönemdeki etkilerinin zararlı olup olmadığı konusunda tartışmalar devam etmektedir. Lekelerin ciltte kalma sürelerine, renklerinin koyuluklarına göre seans süresi ve kaç kere yapılması gerektiğine karar verilir.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x