Cinsel meditasyon nedir?

Cinsel meditasyon nedir?

30 Ocak 2018 - 23:00

Cinsel meditasyon, cinsel ilişki sırasında alınan zevki artırmak için vücudun farkındalığını yükseltmenin bir yoludur.Cinsel meditasyon, cinsel ilişki sırasında alınan zevki artırmak için vücudun farkındalığını yükseltmenin bir yoludur.

Cinsel meditasyon nasıl yapılır?

Cinsel meditasyon, cinsel ilişki sırasında alınan zevki artırmak için vücudun farkındalığını yükseltmenin bir yoludur.

Düzenli cinsel meditasyon, seks yapmayı siz ve eşiniz için daha keyifli hale getirmeye yardımcı olabilir ve aynı zamanda aranızdaki bağı derinleştirmek için de bir yoldur. Daha önce hiç meditasyon yapmamış olsanız bile, cinsel meditasyonun nasıl yapılacağını öğrenebilirsiniz.

Temel Cinsel Meditasyon

Dikkati dağıtan unsurlardan uzak, sessiz bir yer seçin. Yatak odanız veya oturma odanızdaki ışıkları biraz azaltın ve telefon, televizyon, dizüstü bilgisayar gibi elektrikli cihazları kaldırın.Odayı rahat bir sıcaklıkta tutun. Oda çok soğuk veya çok sıcak ise, bu dikkat dağıtıcı olabilir. • Ayrıca zemine, meditasyon yaparken üzerine oturabileceğiniz bir çift minder koymak isteyebilirsiniz. Minderleri yan yana ancak siz ve eşiniz arasında az bir boşluk olacak şekilde yerleştirin.

Rahat olun

Hem kendiniz hem de eşiniz için rahat olacak bir pozisyon alın. Uzanabilir veya bağdaş pozisyonunda oturabilirsiniz. Meditasyonu bol ve rahat bir şeyler giyerek ya da tercihinize göre hiçbir şey giymeden de yapabilirsiniz. • Oturuyor da olsanız, uzanıyor da olsanız, omurganızı düz tutun ve kollarınız yanlarda olsun. Eğer oturur pozisyonda meditasyon yapıyorsanız kollarınızı kucağınızda gevşek bırakın. • Oturuyorsanız, çenenizi yukarıda, başınızı omurganız ile aynı hizada tutun.

Gözlerinizi kapatın

Hazır olduğunuzda, eşinizle birlikte gözlerinizi kapatıp meditasyona başlayabilirsiniz. Bu durumdayken, ilk başta etrafınızdaki şeylerin farkında olmaya çalışın. Vücudunuza, nefesinize ve duyduğunuz her sese dikkat edin. • Araya giren düşünceleri görmezden gelerek, sadece yaşadığınız an üzerine odaklanmaya çalışın. Aklınıza bir düşünce gelirse, onu kabul edin ve sonra geçip gitmesine izin verin. Örneğin iş yerinde olmuş bir şeyi düşünürseniz, o zaman "Evet, bu oldu" diye düşünebilir ve bu düşüncenin zihninizden uzaklaşıp gittiğini canlandırabilirsiniz.

Kendi alanınıza ve nefesinize odaklanın

Meditasyon yaparken, kendi alanınıza ve nefesinize odaklanın. Derin, yatıştırıcı nefesler alın ve vücudunuza girip çıkan havaya dikkat edin. Nefes alırken havayı karnınıza doğru çekin ve nefes verirken stresin vücudunuzu terk ettiğini hayal edin. • Kendinizin ve nasıl hissettiğinizin farkında olmaya çalışın. Havanın vücudunuzun etrafında yarattığı hissi, ellerinizden ayaklarınıza kadar bütün vücut parçalarınızın nasıl hissettiğini tek tek düşünün.

Vücudunuzu gözünüzde canlandırın

Meditasyon başladığında, kendi bedeninizi gözünüzde canlandırın. Vücudunuzun içten dışa nasıl göründüğü ile birlikte vücudunuzun enerjisinin nasıl göründüğü hakkında düşünün. Mevcut duygularınızın şekilleri, renkleri ve sesleri hakkında düşünün. Örneğin, eşiniz için hissettiğiniz arzunun kırmızı bir küre gibi göründüğünü hayal edebilirsiniz. • Fiziksel duyumlarınıza odaklanın. Kendi vücudunuz ve hissettiğiniz duyumların mümkün olduğunca farkında olmaya çalışın. Cinsel meditasyonun amacı farkındalığı yükseltmektir ki bu da cinsel uyarılmanın artmasına yol açabilir.

6 Eşinize odaklanın. Kendinizi gözünüzde canlandırmayı bitirdikten sonra, odak noktanızı eşinize kaydırın. O anda eşinizin vücudu ve duyguları hakkında düşünün. • Eşinize bakın. Gözlerinizi açıp eşinizin gözlerinin içine bakabilirsiniz. Eşinizin nefesini de fark ettiğinizden emin olun. Eşinizin vücudunun hareketlerine bakın. Örneğin, eşinizin karnı ve göğsünü hava ile dolup sönerken izleyebilirsiniz. • Eşinizle konuşmadan iletişim kurun. Eşinize ne hissettiğinizi göstermek için yüzünüzü, ellerinizi ve gözlerinizi kullanmayı deneyin. Eşinizin ifadelerini de izleyin. Onun ne hissettiğini de görmeye çalışın.

Cinsel ilişkiye geçin

Yaklaşık 20 dakikalık bir cinsel meditasyondan sonra, cinsel ilişkiye geçebilirsiniz. Eğer ilişki cinsel meditasyondan sonra daha zevkli ise, düzenli olarak cinsel meditasyon yapmak hakkında eşinizle konuşun.

Deneyiminizi Geliştirmek

1 Bazı doğa seslerini ya da rahatlatıcı müzikleri dinleyin. Dışarıdaki seslerden dolayı konsantre olmak zor olabilir, dolayısıyla bazı doğa sesleri veya meditasyonu geliştirmeye yönelik bazı müzikler çalmak sizin ve eşinizin rahatlamasında yardımcı olabilir. Bazı yağmur sesleri, okyanus dalga sesleri ya da bazı klasik müzikleri dinleyin. • Meditasyon ve seks yaptığınız süre boyunca çalacak kadar uzun bir parça seçtiğinizden emin olun.

Taoist cinsel meditasyon deneyin

Temel cinsel meditasyonu denedikten sonra, daha karışık formlara geçmeye çalışın. Taoist cinsel meditasyon, sizin ve eşinizin arzularınızı birleştirmeniz üzerine odaklanan bir meditasyon formudur. • Nefesleri eşleştirme. Taoist meditasyona eşinizi tutarak ve nefes alımınızı birleştirmeyi deneyerek başlayabilirsiniz. Yani, nefes alıp verme hızınızı, siz ve eşiniz aynı anda nefes alıp verecek şekilde eşleştirin. Tek bir kişi gibi nefes alana kadar devam edin. • El vurumu. Vurum, Taoist cinsel meditasyonun bir başka formudur. Eşinizin elini nazikçe açıp kapayın veya düzgün, nazik bir ritimle eşinizin elini sıkın. Eşiniz de sizin elinizi sıkabilir.

Bazı tantra uygulamalarını dahil edin

Tantra seksi, seksi meditasyon yapmak için kullanmanın bir yoludur; bu nedenle bazı tantrik uygulamaları dahil etmek siz ve eşiniz için zevkli olabilir. Deneyebileceğiniz bazı kolay tantrik seks uygulamaları şunlardır: • Göz göze bakmak. Seks yaparken ve ayrıca doruğa ulaşırken de eşinizle göz temasını sürdürmeye çalışın. • Dalgalı nefesler. Eşinizle nefeslerinizi sıra ile almaya çalışın. Örneğin, eşiniz nefes verirken siz nefes alabilirsiniz veya bunun tam tersini yapabilirsiniz. İpuçları • Cinsel meditasyonu denemeye karar vermeden önce, bunu denemeyi neden istediğiniz hakkında eşinizle konuşun. • Zihinlerinizi temizlemeyi alışkanlık haline getirmek ve yan yana meditasyon yapmayı bir parça daha kolay hale getirmek için bireysel olarak da meditasyon yapabilirsiniz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x