ÇOCUKLARDA ISHALI GEÇIRME YOLLARI...

ÇOCUKLARDA ISHALI GEÇIRME YOLLARI...

İshal çocuklarda, çok sık görülen bir sağlık sorunudur. Çocuğunuz ishal olmuşsa öncelikle doktorunuza başvurmalı ve altında yatan başka bir sağlık problemi olup olmadığını araştırmalısınız. Önemli bir sağlık sorunu yoksa evinizde ishal sorununu çözebilirsiniz.

10 Şubat 2018 - 23:00

Çocuklarda ishal nasıl görülür?
Çocuklarda ishal olma durumu, yirmi dört saat içerisinde üçten fazla olmak kaydıyla sulu dışkılamanın olmasıdır. Emziren bebeklerde ise daha fazla ve daha sulu bir şekilde görülen bir durumdur. İshalin etkisiyle çocuklarda kusma, karın ağrısı ve ateş de ortaya çıkabilir.
 
Çocuklarda ishale ne iyi gelir?
Çocuklarda çok sık bir şekilde görülebilen ishali,altında büyük bir sağlık sorunu yatmıyor ise bitkisel yöntemlerle azaltabilir ya da tamamen ortadan kaldırabilirsiniz.
 
Patates
Patates ishalden kurtulmanıza yardımcı olabilir. Patates içeriğinde bulunan nişasta sayesinde dışkının sertleşmesini sağlayabilir ve ishali kontrol altına almaya yardımcı olabilir.
Haşlanmış patatesi biraz sumak ve kimyon ile tatlandırarak çocuğunuza yedirebilirsiniz. Tuz atmamanız tavsiye edilir.
 
Zencefil
Zencefil, mide ve bağırsaktaki enfeksiyonlara ve hazımsızlığa iyi gelir. Hazımsızlığa iyi gelmesinden dolayı ishali rahatlatabilir. Kan dolaşımını hızlandırarak zararlı bakterileri azaltır ve ishalden kurtulmaya yardımcı olur. Bir parça zencefili bir bardak suda kaynatın,soğuduktan sonra çocuğunuza içirin
 
Limon
Limon, mikrop öldürücü etkisi sayesinde ishale neden olan bakterileri nötralize edebilir. Ayrıca bol miktarda C vitamini içermesi de ishal tedavisinde önemli bir rol oynar.Bir bardak suya 2 tatlı kaşığı limon suyu ekleyin ve günde 1-2 kez çocuğunuza içirin.
 
Muz
Muz içerisinde bulunan maddelerden dolayı kabızlık yapan bir meyvedir. Dışkıyı sertleştirebilme özelliğinden dolayı ishalle savaşmaya yardımcı olur. Ayrıca potasyum yönünden zengin olduğu için elektrolit dengeyi de sağlar. Bu lezzetli meyveyi ishal olan çocuğunuza istediğiniz kadar yedirebilirsiniz. İshal durumu olmadığında ise muzun çocuklar ya da yetişkinler tarafından ölçülü bir şekilde tüketildiğinden emin olun. Aksi takdirde kabızlığa sebep olabilir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x