ÇUBUK TARÇINI KULLANABİLECEĞİNİZ 4 FAYDALI YÖNTEM

ÇUBUK TARÇINI KULLANABİLECEĞİNİZ 4 FAYDALI YÖNTEM

Yemeklere hem lezzet hem de hoş kokular veren mucize baharat tarçının günlük hayattaki bu kullanım yöntemlerine çok şaşıracaksınız.

13 Haziran 2017 - 23:30

Dekoratif Mum Yapımı
Evdeki mumlarınızı ve çubuk tarçını bir araya getirerek harika dekoratif mumlar yapabilirsiniz. Çubuk tarçınları mumun etrafını saracak şekilde yan yana yapıştırın ve kurumasını bekleyin.

Solan Bitkilerinizi Canlandırın
Ev dekorasyonunuza renk katan çiçeklerinizdeki kuruma, solma, böceklenme gibi birçok sorunu tarçınla kolayca çözebilirsiniz. Bitkinizin yaprakları ya da dalları çürümeye başladıysa hasarlı olan bölgeye tarçın serpebilirsiniz. Bitkinizin yapraklarını iyileşmesine yardımcı olur.

Dudaklarınızı Dolgunlaştırın
Yumuşak, nemlenmiş ve dolgun dudaklara sahip olmak için çubuk tarçını kırıp ezerek vazelin ile karıştırın. Elde ettiğiniz bu karışımı dudaklarınıza diş fırçasıyla masaj yaparak uygulayın. Birkaç dakika bekletip durulayın.

Sağlıklı Uzayan Saçlar
Tarçını saç bakımınız için de tercih edebilirsiniz. Saçlarınızın daha hızlı uzaması için tarçın maskesinden faydalanabilirsiniz. Birçok bakım maskesinde doğal malzeme olarak kullanılan tarçını bal ve zeytinyağı ile karıştırarak saç maskesi olarak kullanabilirsiniz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x