DOLAR NE KADAR ?

DOLAR NE KADAR ?

14 Kasım 2016 - 10:18

Yurtiçi ve yurtdışında bugün açıklanacak çok önemli bir veri bulunmuyor, ancak Hazine 11 Temmuz 2018 ve 11 Şubat 2026 itfalı tahvilleri yeniden ihraç edecek. Piyasada global olarak ABD seçimleri ardından yükselen ABD Hazine tahvil faizleri izlenirken, yurtiçi siyasi gelişmeler de piyasaların ana gündemini oluşturuyor.
AK Parti'nin başkanlık sistemini getirecek anayasa değişiklik teklifi hafta başında MHP'ye sunması ve uzlaşı sağlanması halinde hafta sonuna doğru TBMM'ye sunması bekleniyor. Dolar ABD'de enflasyonun yükseleceği ve bütçe açacağı ihtimalini fiyatlayan Hazine tahvil faizlerindeki yükselişe paralel olarak Asya piyasalarında dokuz ayın en yüksek seviyesine çıkarken, gelişmekte olan ülke varlıkları üzerinde baskı yaratıyor.

BORSA İSTANBUL GÜNE YÜKSELİŞLE BAŞLADI
Borsa İstanbul haftanın ilk işlem gününe yurtdışı piyasalardaki olumlu havanın etkisiyle alımlarla başladı. BIST 100 Endeksi günün ilk dakikalarında cuma günkü kapanışının yüzde 0.25 üzerine çıktı. 
Asya piyasalarında euro dolar karşısında 1.0773 ile Ocak ayından bu yana en düşük düzeyi gördü. Doların başlıca altı para birimi karşısındaki seyrini izleyen endeks ise 99.680 ile dokuz ayın zirvesine çıktı. Dolar ABD'de başkanlık seçimlerini 8 Kasım'da Donald Trump'ın kazanmasından itibaren ABD Hazine tahvil faizlerinde görülen sert yükselişe paralel olarak kesintisiz değer kazanıyor. ABD'nin 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin getirisi bugün yüzde 2.20'ye kadar yükselerek Ocak ayından bu yana en yüksek seviyeye çıktı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x