Dudak dolgusu hakkında bilmeniz gereken her şey!

Dudak dolgusu hakkında bilmeniz gereken her şey!

Dünyaca ünlü starların dudak dolgusu yaptırmaları ile tüm dünyada dudak dolgusuna olan talep giderek artmaktadır. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, dudak dolgusu yaptırmak isteyenler için bilinmesi gerekenleri anlattı.

14 Mart 2018 - 20:30 - Güncelleme: 15 Mart 2018 - 11:11

Dudak dolgusu malzemeleri nelerden oluşur?

Birçok estetik cerrah hacim ve boyutu artırmak için dudak içine enjekte edilen hyaluronik Asit (HA) bazlı dolgu maddesini tercih etmektedir. Hyalüronik asit dolgu malzemesi dudağın doğal yapısında da bulunan bir malzemedir. Dudakta en doğal hissi ve görünümü bırakarak dolgunlaştırma işleminin yapılmasını sağlar.

Dudak hacmi nasıl belirlenir?

Dudak dolgunlaştırma yüzün genel görünümü ve ifadesini ciddi boyutta etkileyen önemli bir prosedürdür. Aşırı ince dudaklı kişilerin yüzünün daha canlı ve enerjik görünmesine yardımcı olur. Gençliğin ve çekiciliğin sembolü olan dolgun ve renkli dudaklar kişinin olduğundan daha genç ve mutlu görünmesine de destek olur. Gülümseme bile çok daha estetik bir hal alır. Doğal görünümle sonuçlanan bir dudak dolgusunun yüze her açıdan pozitif katkı sağlar.

Dudak dolgusu acıtır mı?

Alanında uzman estetik cerrah ya da dermatolog tarafından klinik ortamda uygulandığı sürece ağrı hissedilmez. Doğal görünüm, enfeksiyon riski ve genel sağlık açısından mutlaka doktorlar tarafından uygulanmalıdır.

Etkisi ne kadar sürer?

Bu, kullanılan malzemenin türüne ve hastanın yaşına göre değişiklik gösterir. Ortalama olarak çoğu hasta için istenen hacmi korumak için rutin olarak her 6 ile 13 ayda bir dolgu işleminin tekrarlanması gerekir.

Doğal dudaklarla arasında fark olur mu?

Doğru yapıldığı sürece dudak dolgu malzemelerinin doğal dudaklar ile arasında hiçbir fark oluşmaz.

Sonuçlar anında ortaya çıkar mı?

Prosedürden hemen sonra, dudaklarınızın şekli ortaya çıkmaya başlar. Birkaç gün içinde tam şeklini alır. Kişinin cilt yapısının hassas olması nedeniyle kızarıklık vs. oluşmuş ise bunlar da tamamen geçmiş olur. Dolgu enjeksiyonlarının en önemli özelliği sonuçlarının görülmesi için bekleme süresine gerek olmamasıdır.

Sonuçtan memnun kalmadığınızda ne olur?

Hyalüronik asit dolgu malzemelerinin bir avantajı da hiyalüronidaz adı verilen bir enzim ile etkilerinin yok edilebilmesidir. Böylece hata meydana gelirse bunlar hızlı bir şekilde düzeltilebilir. Ayrıca geri dönüşümlü bir prosedür olduğu için etkisi geçince istenirse tekrarlanmayabilir. Bu tamamen kişinin tercihine bağlıdır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x