Erdoğan’dan Çok Net Cevap!

Erdoğan'dan Çok Net Cevap!

14 Nisan 2021 - 16:26 - Güncelleme: 14 Nisan 2021 - 23:13

Kütüphane Söyleşileri kapsamında gençlerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kanal İstanbul'un Montrö ile uzaktan yakından alakası yoktur. Kanal İstanbul'u İstanbul'umuza kazandırdığımızda İstanbul çok çok büyük bir zenginliğe kavuşmuş olacak" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde gençler ile söyleşi yaptı.

Erdoğan'a Kanal İstanbul'un Türkiye için avantajlarının neler olacağı, Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nden çıkılıp çıkılmayacağı soruldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul'un Montrö ile alakasının olmadığını belirterek şunları söyledi:

 

"42-43 km uzunluğu olan bie kanal burası. Bu kanalda Kradeniz'i Marmara'ya bağlıyoruz. Bununla birlikte Karadeniz'de ve Marmara tarafında gelen gemilerin oralarda bekleme veya beklememe süreleri bizim kudretimizde. Bunun Montrö ile yakından uzaktan bir alakası da yok. Montrö, İstanbul Boğazı ile alakalı bir sözleşmeydi.

Dolayısıyla burada kendi bağımsızlığımızı, kendi egemenliğimizi tamamen tesis ettiğimiz eser kazandırıyoruz. Montrö ile yakından uzaktan alakası olmayan Kanal İstanbul bizi çok daha huzurlu, rahat kılacak. Kanal İstanbul'u İstanbul'umuza kazandırdığımızda İstanbul çok çok büyük bir zenginliğe kavuşmuş olacak, İstanbul Boğazı da çevrecilik açısından ciddi manada rahatlayacaktır."

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Sözleşmesi'nin feshi ile ilgili sorulan soruya da şu yanıtı verdi:

"İstanbul Sözleşmesi uygulaması itibarıyla ne ülkemizde ne dünyada özellikle kadın haklarına saygıyı getirmedi. Şu anda Avrupa Konseyi, Avrupa Birliği ülkelerinden de 11 tanesi bundan çekilme arifesinde. Kadına şiddeti bizim anayasamız reddediyor.

Burada bizim üzerinde durmamız gereken Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair yasa. Bu zaten var. Biz burada öyle bir dinin mensubuyuz ki bizim dinimizde kadına şiddet haramdır. Böyle bir sözleşmeye illa ihtiyacımız varsa, biz bunun daha adilini, daha güzelini, daha güçlüsünü Ankara Sözleşmesi diye bir sözleşme hazırlarız, onunla birlikte yola devam ederiz."

BİLDİRİ TEPKİSİ

Gelen soru üzerine 104 emekli amiralin bildirisine de değinen Erdoğan, şunları ifade etti: 

"Askerin emeklisi veya emekli olmayanı olmaz. Asker askerdir. Ben de şu anda Cumhurbaşkanı olarak bu ordunun Başkomutanıyım. Siz 104 emekli olarak böyle bir açıklamayı nasıl yapıyorsunuz? Bu sizin özgürlüğünüzle alakalı bir konu değil ki. Zaten içinizde alışkanlık haline getirmiş olanlar var. Bu işi seviyorsanız siyasete soyunursunuz, ama kalkıp da bunu 104 tane koordine olan, aynı düşünce kalıbı içerisinde böyle bir metnin ortaya konulmasını bir Başkomutan, Cumhurbaşkanı olarak, ülkemin birlik, beraberlik, huzuru noktasında bunu teminden sorumlu insan olarak bunu kabul etmemiz mümkün değil. Bundan sonraki süreç zaten yargıya ait süreçtir."

"İTALYA BAŞBAKANI'NIN AÇIKLAMASI DENSİZLİK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Başbakanı Mario Darghi'nin kendisi hakkındaki açıklamaları için "Kendi tarihinden haberi yok" yorumunu yaptı:

"İtalya Başbakanı'nın yapmış olduğu açıklama, tam bir densizlik, tam bir terbiyesizliktir. Türkiye-İtalya ilişkilerinin tam iyi bir noktaya geleceğini umduğumuz bir dönemde bu Draghi denen adam, bu açıklamayı yapmak suretiyle aramızdaki münasebetlerde maalesef baltayı vurmuştur. Zaten sen atanarak oraya gelmiş birisin, seçimle gelmiş biri değilsin. Tayyip Erdoğan'a bir defa böyle bir ifadeyi kullanabilmeniz için her şeyden önce senin tarihinden haberinin olması lazım; ama gördük ki senin haberin yok. Biz milletimizden aldığımız güçle milletimizin bize vermiş olduğu irade ve teslimiyet ile milletimize hizmette yolumuza devam edeceğiz. Onun için de İtalya Başbakanı'nın bu ifadeleri kullanması, kullanmaması, bunları hiç kafanıza takmayın. Biz işimize bakalım."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x