Erdoğan Talimatı Verdi!

Erdoğan Talimatı Verdi!

05 Şubat 2019 - 12:41 - Güncelleme: 05 Şubat 2019 - 13:14

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşuyor

      
"ABD'den önümüze konulan somut bir plan yok" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Münbiç'teki teröristler birkaç hafta içinde buradan çıkarılmazsa bizim bekleme süremiz sona erer" ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Türkiye'nin her alanda olduğu gibi yasama faaliyetlerinde de gecikmeye tahammülü yoktur. Bir yandan seçim çalışmalarında bir yandan Meclis'ye aktif olmanızı bekliyorum. 7 gün kesintisiz bir şekilde gayret göstermenizi istiyorum. AK Parti seçimden seçime millete giden değil, her gün milletle birlikte olan bir partidir. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ilkesinde buluşan herkesle yol yürümeye hazırız. Türkiye'ye sınırları içinde büyüttükleri terör örgütü ile diz çöktürmeye çalışanlara meydanın boş olmadığını gösterdik.

16 yılda ülkemize sınıf atlattık, şimdi hedefimiz Türkiye'yi dünyanın en gelişmiş 10 ülkesi arasına taşımak. AK Parti olarak 31 Mart ile ilgili hazırlıklarımızı tamamladık, sahaya indik. Kampanyamızın ana fikrini, milletimizin gönlüne girmek oluşturuyor. AK Parti'nin 16 yıllık birikimine sahip çıkacak, her fırsatta anlatacağız.

'Halkımıza 94 ruhunu anlatacağız'

Ülkemizin, şehirlerimizin geleceği ile ilgili hayallerimizi, projelerimizi milletimize anlatacağız. Şehir planları uzun vadeli, hakkaniyete uygun hazırlanacak. Alt yapı ve ulaşım sorunları şehirlerimizde kökten çözülecek. Kentsel dönüşüm çalışmaları bölgelerin özelliklerine ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına göre yapılacak. Benzerssiz şehirler anlayışı ile şehirlerimizin kendi hikayelerine uygun geliştirilecek. Akıllı şehirler uygulamaları ile teknolojinin tüm imkanları şehirlerimizin emrine sunulacak. Çevreye saygılı şehirler ile tabiattaki tüm varlıklara uyum gözetilecek. Sosyal belediyeciliğe önem verilerek insana dokunan hizmetler yaygınlaştırılacak. TOKİ başta olmak üzere yatay şehirleşme anlayışı ile örnek yerleşim alanları kurulacak. Halkla birlikte yönetim ilkesiyle şehirlerle ilgili tüm kararlar orada yaşayanlarla birlikte alınacak. Tasarruf ve şeffaflık hassasiyeti ile belediye kaynakları doğru ve açık kullanılacak. Seçime 55 gün kala tüm teşkilatlarımızla birlikte sokakta halkımıza 94 ruhunu anlatacağız. Halkımıza eserlerimizle konuşacağız, hayal değil gerçekleri anlatacağız.

'İhracatta 168 milyar dolara geldik'

Ekonomide her dönemde AK Parti iktidarlarının nasıl başarı grafikleri çizdiği ortada. Kişi başı milli geliri 3 bin 500 dolardan 11 bin dolara kadar tırmandırdık. Kur, faiz, enflasyon dalgalanması milletimizin günlük hayatında sıkıntılara yol açmıştır. Türkiye ekonomide büyük bir saldırı dalgasına maruz kalmıştır. Fiyatı dövize bağlı olduğu için faturayı yükselten doğal gaz ve elektrikte yüzde 10 indirim yaptık. Akaryakıt fiyatlarını fedakarlık ederek belli bir düzeyde tuttuk. İşçi, memur ve emeklinin maaşlarındaki artışları, gelişmeleri gözeterek yaptık. İhracatta 168 milyar dolarak geldik, tarihi bir rekor. 2002'de milli gelirde 17. sıradaydık, önümüzdeki yıl bu alanda 12. sıraya yükseleceğiz. Türkiye'nin ekonomi alanında verdiği mücadele milli ve yerli bir davadır.

'İş Bankası, Hazine'nin malı olacaktır'

IMF'ye gidenlerin kim olduğu belli. Biz iktidara geldiğimizde Türkiye'nin IMF'ye borcunu kucağımızda bulduk. Türkiye 2013 yılı Mayıs ayında IMF defterini kapattı, bir daha da açmayacaktır. İş Bankası Allah'ın izniyle Hazine'nin malı olacaktır. Bu parlamento, bu tarihi kararı da Allah'ın izniyle alacaktır. Cumhur İttifakı pazara kadar değil, mezara kadar olsun. Bunu bu şekilde güçlendirelim.

'Fiyatlara gerekirse ayar çekme kararı aldık'

Üreticiden tüketiciye kadar aradaki komisyoncular var ya vurgunu bunlar vuruyor. Gıda fiyatları için bazı çalışmalar yapılacak, kabine toplantısında konuştuk. Biberiydi, çarlistonuydu, patlıcanıydı, domatesiydi; her şeyde, biz bu fiyatlara gerekirse ayar çekme kararını aldık, adımlarımızı atacağız. Belediyelerimiz vasıtasıyla biz bu adımları atacağız. Vatandaşımıza ucuz, sağlıklı ürün vermeye mecburuz.

'Birkaç hafta içinde bekleme süresi sona erer'

Suriye meselesini hayati bir yere oturtuyoruz. Mesele Türkiye'deki Suriyelilerden ibaret değil. Venezuela senin eyaletin mi? Seçimle işbaşına gelmiş kişiye nasıl 'git' dersiniz. Hani sosyal demokrattınız. Bir yandan demokrasi diyeceksiniz sonra cebren ve hile ile hükümet devireceksiniz. Güçlünün haklı olduğu değil, haklının güçlü olduğu bir dünyayı kabulleniyoruz. Suriye'de yeni anayasa ve serbest seçimler sürecini samimiyetle destekliyoruz. Ülkemizdeki teröristlerin tehdit düzeyi neyse Suriye'deki teröristlerin de aynıdır. Fırat'ın doğusu ve Münbiç, Suriye gündemizin en önemli konuları. Türkiye'nin kontrolünde ve diğer ülkelerin lojistik destek verdiği güvenli bölge dışındaki formülü kabul etmiyoruz. Münbiç meselesi ortada bırakıldıkça, rejimin bu bölgeye yönelik hevesleri de kabarıyor. ABD, Türkiye kontrolünde bir güvenli bölgeye katkı sağlamazsa kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. ABD'den önümüze konulan somut bir plan yok. Münbiç'teki teröristler birkaç hafta içinde buradan çıkarılmazsa bizim bekleme süremiz sona erer.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İYİ Parti'den istifa ederek Ak Parti'ye geçen Manisa Milletvekili Tamer Akkal'a rozetini taktı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x