Erkekler neden aldatır?

Erkekler neden aldatır?

Güzel bir ilişkiniz yaşadığınızı düşünüyorsunuz ve bir anda aldatıldığınız gerçeği ile karşı karşıya kaldınız. Peki, erkekler neden aldatır? Bütün kusur kadında mı? Ne yanlış gidiyordu da aldatıldınız? Bunun gibi yüzlerce soru bir anda zihninizden geçmeye başladıysa, tüm kusuru kendinizde aramayın. Bazen karşılıklı yapılan hatalar her iki tarafın aldatmasıyla da sonuçlanabiliyor.

19 Mart 2018 - 23:10

Kadınlar da aldatıyor, erkekler de aldatıyor…  Ama bazı durumlarda aldatılmanızın nedeni sizinle değil partnerinizin önceki yaşantısı ile ilgili olabilir. Hatta çoğu zaman partnerinizin önceki yaşantısından kalan, atlatamadığı travmaları sizinle olan ilişkisinde gün yüzüne çıkmış olabilir.

Neden? Erkekler neden aldatır? Yakalandıktan sonra bile neden aldatmaya devam eder? İlişkilerinin sona ereceğini bildikleri halde ya da bu aldatmanın sonucu olarak boşanacaklarını tahmin ettikleri halde, neden ısrarla aldatmayı sürdürürler? Aslında erkeğin aldatmasının birden fazla nedeni olabilir, siz de sevdiğiniz kişide bu davranış kalıplarını görüyorsanız belki de ilişkiniz üzerine düşünmeye başlamalısınız.
 

Erkeğin yeterince olgunlaşamaması…

Sevdiğiniz kişi daha önce bir ilişkiye tam anlamıyla hiç bağlanmamışsa ve yaptığı hareketlerin partnerini incittiğini fark edemiyorsa ciddi bir durumla karşı karşıyasınız demektir. Daha önceki hayatında hiçbir ilişkisinde sadakat, bağlılık ve söz verme kavramlarını yaşamamış bir erkek için, aldatmak son derece normal bir harekete dönüşebilir. Tek eşliliğin sadece istediği zaman giyebileceği bir ceket olduğunu düşünen bu erkek tipinde, aldatmak sıradanlaşmıştır.
 

Bağımlılık sorunları…

Aldatılmanızın nedenini her zaman kendinizde aramayın. Uzun zamandır çözülmemiş problemler, alkol ve uyuşturucu bağımlılığı hatta kumar bağımlılığı gibi birçok bağımlılık nedeniyle sizi aldatmaya yönelmiş olabilir. Erkek bu bağımlılığını kendine bile itiraf edemezken, bir anda sonradan pişmanlık duyacağı ilişkiler yaşamaya başlar ve aldatma bir alışkanlık haline dönüşür. Bağımlılık nedeniyle yaşanan aldatmalarda, erkek mutsuz olduğu hayattan ve kötü alışkanlıklarından kaçmaya çalışır. Sonunda kendini ve sevdiği kadını aldatan ve gerçek hayattan kaçan bir profile dönüşür.

Kendine yeterince güvenmiyor mu?

Erkek kendini çok yaşlı, çok genç, çok çirkin buluyor olabilir. Belki de kadınların onu beğenmesi için yeteri kadar yakışıklı yeteri kadar paraya sahip olmadığını düşünüyordur. Belki yeteri kadar zeki değildir belki de yeteri kadar karizmaya sahip değildir. Belki de orta yaş krizine girmiştir… Bunun gibi binlerce neden bir erkeğin zihninden geçiyorsa, işte burada bir ‘güvensizlik’ sorunu var demektir. Kendini hiçbir konuda yeterli bulmayan erkek, kadınların ilgisini çekmek için ekstra çaba sarf edecektir. Yerlerde sürünen egosunu yukarıya çekmek için kadınların onayına ihtiyacı vardır. Bu yüzden kadınlar tarafından beğenilmeli ve istenmelidir. Ne kadar çok kadının ilgisini çekerse, kendini o kadar iyi hissedecektir.

İlişkiniz bitti ama sizin haberiniz yok…

Bir başka aldatma nedeni ise, aslında ilişkinin bitmiş olması. Erkek, yaşadığı ilişkiden son derece mutsuz ama bunu söyleyecek cesareti yok.  Partnerine mutsuz olduğunu ve ayrılmak istediğini söyleyene kadar, onu aldatmaya devam ediyor. Aslında erkeğin burada istediği şey, ‘kirli işi’ tamamen kadın tarafına bırakmak. Aldatıldığı fark eden kadının ‘bu ilişki bitti’ demesini bekliyor olabilir.

İlişkinizi bitirmek istiyor ama önce yenisini bulması lazım…

Sizinle ilişkisini bitirmek istiyor ama yeni bir aday bulmadan da bunu söylemeye pek niyetli değil. Bu yüzden sizinle ilişkisi devam ederken, yeni adaylar tanımak için aldatmaya devam ediyor.

Sadece bencillik…

Hayattaki birinci önceliği ve her zamanki önceliği sadece kendisi olabilir. Partnerinin üzülüp üzülmediği, onu incitip incitmediği hiçbir zaman düşündüğü bir nokta değildir. Yalanlar söylemeye ve gizliden gizliye aldatmaya devam eder. İstediğini aldığı sürece aldatmayı sürdürürken vicdan azabı çekmeyebilir.

Kendini emsalsiz ve benzersiz buluyor olabilir mi?

Erkek kendini diğer erkeklerden farklı ve benzersiz buluyorsa, aldatma kaçınılmaz olacaktır. Çünkü o diğer erkeklerden farklı ve üstündür. Kendini bu şekilde benzersiz tanımlayan bir erkek, diğer erkeklerin sahip olduğundan daha fazlasına sahip olmak ister. Normal kurallar, örf ve adetler ona işlemez. Kendisini diğer erkeklerden daha farklı olduğu konusunda inandırır ve ödül olarak birden fazla kadınla birlikte olmak ister. Aldatmak, onun kendisine verdiği en büyük ödüldür.

Bir anlık dürtüyle...

Aslında aldatmayı hiç düşünmüyordu ve daha önce de hiç aldatmamıştı. Ama olan oldu ve bir anda koşullanmamış bir dürtü ile aldattı. Çoğu aldatmada geçmiş yaşantılar etkiliyken, bu tarz bir aldatmada geçmiş yaşantıdan ziyade ‘fırsat’ söz konusudur. Aldatmayı düşünmeyen ancak önüne böyle bir fırsat düşen erkek, ihanetin ilişkisine vereceği zararı düşünmeden dürtüsel olarak hareket eder.

Gerçekçi olmayan beklentiler…

Kadın bütün beklentilerini karşılamalı, onun her halinden anlamalı ve 7/24 tüm isteklerine cevap vermeli… İşte böylesine gerçekçi olmayan beklentiler içine giren erkek, aradığını hiçbir zaman tam olarak bulamaz. Kadının da kendi sınırları, dünyası, istekleri ve arzuları olduğunu görmezden gelen ve ortak bir yaşam oluşturmayı başaramayan erkek, gerçekçi olmayan beklentilerini dışarıda aramaya koyulacaktır.

İntikam almak için mi aldatıyor?

Sizden intikam almak için aldatıyor olabilir. Bu tarz aldatmada yalanlar söylemesine ve sizden saklamasına gerek yoktur. Çünkü duymanızı, bilmenizi istiyordur. Amacı sizi incitmek ve acı çekmenizi sağlamaktır.

Erkekler neden aldatır?

Aldatan çoğu erkek için sadece bir neden değil birden fazla neden geçerli oluyor olabilir. Nedeni ne olursa olsun, erkek aldatmayı meşru kılmamalı ve bir daha aldatmamak için nedenlerinin üzerine eğilmelidir. Aldatmanın önüne geçmek için her zaman bir çözüm mevcuttur. Çift terapisi, ilişkide dürüst olmak, ilişkiyi geliştirmek, ayrılık ya da boşanma… Bir erkeğin kendi ahlakını ve doğrularını tüketmeden aldatmasının nedenlerini bulması ve buna son vermesi bundan sonraki süreçte daha kaliteli ve mutlu bir hayat geçirmesini sağlayacaktır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x