Estetikte 3D dönemi!

Estetikte 3D dönemi!

Estetikte 3D dönemi!

05 Şubat 2018 - 20:10

‘Burnum Estetikle Nasıl Olacak’ Kaygısına Son

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Görkem Çalışkan, 3D Simulasyon Uygulamasının estetik operasyonlarda kullanılmaya başlandığını belirterek, “Uygulama sayesinde hastalar, Simulasyon Programındaki kendi görüntüsüne bakıp, estetik operasyonun nasıl sonuçlandığını görme fırsatını yakalıyor” dedi.

3D simülasyon cihazları sayesinde yapılacak estetik işlemin; ameliyattan önce operasyon sonrasında nasıl sonuçlandığını görmek mümkün hale geliyor. Bu uygulamada hastanın estetik yapılacak bölgesi (burun vb) taranıp, 3D Simulasyon Programına aktarılıyor. Hastalar doktoru ile birlikte bilgisayardaki simülasyon programındaki görüntüler üzerinden ne istediklerini daha net bir şekilde ifade edebiliyor. Estetik cerrahlar ise operasyonun detaylarını ve buruna yapılacak işlemleri hastaya daha net anlaşılır bir şekilde anlatabiliyor. Yani uygulama estetik operasyon öncesi hastaların ‘Burnum acaba nasıl olacak” kaygısına son veriyor.

Sanal Gerçeklik Gözlüğü Avantajı

3D Simulasyon Programı’nın doktor ve hastanın aynı frekansı yakalamasında faydalı olduğuna dikkat çeken Dr. Çalışkan, “Hastalar, bu program sayesinde estetik operasyonun nasıl sonuçlandığını görebiliyor. Program meme protezi ameliyatlarında da hem cerraha hem de hastaya büyük avantajlar sağlıyor. Örneğin hastanın taranmış simülasyon görüntüleri üzerinde, damla protez, düşük profil, orta profil, yüksek profil ve çok yüksek profil protez deneyerek vücut üzerinde nasıl duracağını görebiliyoruz. Asimetlerik göğüsleri olan kadınlarda iki göğüsse de aynı protez konulursa, ameliyat sonrası simetri yakalanamayabilir. İki göğüsse de farklı protez konulması gerekebilir. 3D Simulasyon programında iki göğüse farklı protezler koyarak, ameliyat sonrası görüntüyü hastaya net olarak gösterebiliyoruz” diye konuştu. Dr. Çalışkan hastaların aynı programda protezlerin bikini, elbise üzerinde nasıl duracağını da görebildiğini ifade etti. Dr Çalışkan hastaların Sanal Gerçeklik Gözlüğü’nü takıp, aynı çalışmaları gözlükle de inceleyebildiğini söyledi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x