EYVAH YAŞLANIYORUM!

EYVAH YAŞLANIYORUM!

EYVAH YAŞLANIYORUM!

13 Nisan 2017 - 21:50

20’LERİNDE, 30’LARINDA, 40’LARINDA ELLERİNİN DURUMU: EYVAH YAŞLANIYORUM!
Hani bir şarkı ne diyordu; “Eller, eller, eller…” Sadece kaşına gözüne değil, ellerine de önem ver, ver ki genç kalasın…  Yaşlanmayı düşündüğümüz zaman aklımıza ilk gelen şey kırışıklıklar ve saçlara düşen kırlar değil de ne? Oysa ellerimizin ve tırnaklarımızın da tıpkı cildimiz gibi aynı zamanda değiştiğini unutuyoruz! Hatta yaşı en çok belli eden şeyin ne göz kenarlarına yerleşen kaz ayakları ne de saçlardaki beyazlar olduğunu söyleyebiliriz. Yaşı en çok ele veren ellerimiz! Ve bu yüzden de sık sık “Ellerine krem sür!” sözünü duyarız anneden, büyüklerden. Hiç de haksız sayılmazlar. Yaşanmışlıklardan almamız gereken dersler var. Her şey deneyimle sabit! (Ciddiyiz!) Schweiger Dermatology Group’tan Dermatolog Patricia Ceballos, “İnsanlar yaşlılığı sadece yüz ve saç rengiyle orantılı zannediyor, oysa yanılıyorlar. Eller, bu konuda en hassas noktamız ve yaşlılığı ele veren ilk bölgemiz. Bunun en büyük nedeni de deri altında bulunan yağların, güneşe çok fazla maruz kalması. Aynı şekilde bu durum, soğuk için de geçerli. Ellerimizi yıkadığımız kimyasallar da yine yaşlılığa neden olan etkenlerden. Yani eller, çok fazla dış etkiye maruz kalıyor ve bu yüzden de yaşlılığın en gözle görülür belirtileri ellerde oluyor.” diyor. Peki ellerimizin 20’lerde, 30’larda ve 40’larda nasıl göründüğünü öğrenmek ister misin? Ve kısaca yapman gerekenleri, tabii… 

20’LERDE;

Ellerine ilk önemi 20’lerinde vermelisin. Bu nedenle nemlendirici el kremleri yeterli olabilir. Tırnaklarını da unutma, onların da nemlendirilmeye ihtiyacı var. 

30’LARDA;

Pek çok kadın, 30’larına kadar çocuk sahibi olmayı bekler. Uzmanlar, hamileliğin cilt elastikiyetinde büyük rol oynadığını söylüyor. Hormonların inip çıktığı bu dönemde, cilt de neye uğradığını anlayamadığı için bazı fonksiyonlarını yitirmeye başlar. Tırnaklar incelir hatta birbirinden ayrılmaya başlar. Bunun için şi ağacı ya da kakao yağıyla zenginleştirilmiş el kremlerini tercih etmelisin. Ayrıca zeytinyağı da muhteşem bir çözüm olacaktır. 

40’LARDA;

20’lerinde umrunda olmayan tırnak kırılmaların, 40’larında üzerinde travmatik bir etki yaratabilir çünkü bu durum daha fazla sıklaşacak, bizden söylemesi. Bunun en büyük nedeni tırnak plağının tırnak yatağına daha az sıkılıkta bağlı olması. Eğer ömrün boyunca güneşten kendini çok fazla koruyamadıysan, bu dönemde güneş lekelerin ve çizgilerin çok daha fazla göz önünde olacak. Yapman gereken, kimyasallardan uzak durmak ve organik ürünleri tercih etmek. Cilt yapın giderek inceldiği için çok daha fazla koruyucu ürün kullanmalı ve sürekli cildini nemlendirmelisin. Ama en çok da ellerini! 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x