GÜNEŞTEN SONRA CİLDİNİZİ FERAHLATACAK 4 DOĞAL TONİK TARİF

GÜNEŞTEN SONRA CİLDİNİZİ FERAHLATACAK 4 DOĞAL TONİK TARİF

GÜNEŞTEN SONRA CİLDİNİZİ FERAHLATACAK 4 DOĞAL TONİK TARİF

28 Haziran 2017 - 19:30

Güneşlenmenin vücuda yararlarının yanında birçok zararı olduğunu unutmamak lazım. Doğrudan UV ışınına maruz kalan bir cilt kısa sürede esnekliğini, nemini ve parlaklığını kaybeder. Deri altına geçen ultraviyole A ve B ışınlarının hücreleri hasara uğratması sonucunda ortaya çıkan deri yanıklarını engelleyebilmek için evde, basit ürünlerle doğal tonikler hazırlayabilirsiniz. Yazın size çok yardımı olacak bu tarifleri kaçırmayın…


Havuç

Havuç suyu hem güneşlenirken hem de güneş sonrası derinizi ferahlatırken kullanabileceğiniz doğal bir toniktir. UV ışınlarından koruması yanı sıra içerdiği beta karoten ile de güzel bir cilt görünümüne sahip olabilirsiniz.


Salatalık – Limon

Bir adet salatalığı dilimleyin ve üzerine limon gezdirin. Limonu süzdükten sonra bu dilimleri göz altlarınıza ve güneşten yanan bölgelerinize uygulayabilirsiniz. Limonun verdiği keskinlik sayesinde deri altlarında kalmış sivilceler ve siyah noktalar azalacaktır. Salatalık içerdiği sıvı miktarı ile derinize tazelik hissi ve parlaklık verecektir.


Gülsuyu

Her markette kolayca bulabileceğiniz gülsuyu, cildinizi tazeler, yumuşatır ve ferahlatır. Gözenekleri açıcı etkisiyle güneşin sıkılaştırıcı etkisini azaltır. Toniğin hazırlanması da oldukça kolaydır: Yarım bardak su ile 2 tatlı kaşığı gülsuyunu karıştırın. İçine taze nane yaprağı koyarak bir süre bekletin. Ardından pamuk ile yüzünüze uygulayın. Bol su ile duruladığınız cildinizin hemen yumuşadığını hissedeceksiniz.


Biberiye

Dolaşımı arttıran ve cildinize parlaklık kazandıran biberiye toniği şu şekilde hazırlanır: Doğranmış taze biberiyeyi yarım bardak su ve yarım bardak elma sirkesi ile karıştırın. İçine 15-20 damla kadar biberiye yağı damlatın. İyice karıştırıp, 1 saat kadar bekletin. Sprey şeklinde kullanabilirsiniz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x