Güvenli Bölgede Hareketli Saatler!

Güvenli Bölgede Hareketli Saatler!

22 Ekim 2019 - 12:21

Suriye'nin kuzeyi ABD askerlerinin ve terör örgütü PYD'nin çekilmesiyle hareketli dakikalara sahne olurken İdlib'in güneyinde rejim hareketliliği yaşandı. Şam rejiminin eli kanlı lideri Beşar Esed, Türkiye'nin güneydeki gözlem noktasına 15 kilometre mesafedeki Hobait'te yer alan rejim askerlerini ziyaret etti

Rejim askerleriyle bir araya gelen Esed'in ziyareti gizli tutuldu. Esed'in Hobait'e gittiği, bir gün sonra duyuruldu. 

Çatışmasızlık bölgesi ilan edilen İdlib'de ateşkes büyük ölçüde korunuyor. Rejim tarafından yapılan taciz atışlarına mütekabiliyet çerçevesinde cevap verilirken, bölgenin statüsü Astana sürecinin en önemli konu başlıkları arasında geliyor.

En güneydeki noktaya yaklaştı
Geçtiğimiz ay rejim askerlerinin saldırılarıyla gündeme gelen İdlib'de bugün hareketlilik yaşandı. Beşar Esed, İdlib'in en güneyindeki Türk gözlem noktasına 15 kilometre yakınlıktaki Hobait'i ziyaret etti.

Soçi yolunda mesaj gibi ziyaret
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin, "Barış Pınarı Harekâtı"nı görüşmek üzere Soçi'de bir araya geliyor. Türkiye ile ABD'nin uzlaşısı ile başlayan 120 saatlik çatışmasızlık ise bu gece sona eriyor. İki liderin ajandasındaki başlıklardan biri de İdlib'deki gelişmeler. Esed'in söz konusu ziyaretinin, bu zirveye mesaj niteliğinde olduğu değerlendiriliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x