HAMSİYİ BÖYLE YİYİN...!

HAMSİYİ BÖYLE YİYİN...!

HAMSİYİ BÖYLE YİYİN...!

19 Mart 2017 - 10:24 - Güncelleme: 19 Mart 2017 - 10:28

Son dakika: Efsane şarkıcı Chuck Berry hayatını kaybetti
"Maybellene", "Roll Over Beethoven", "Memphis", "My Ding-a-Ling" ve "Sweet Little Sixteen" gibi şarkılarla Rock'n Roll'un varlık sebebi olan efsane müzisyen, söz yazarı ve gitarın en büyük şansı Chuck Berry 90 yaşında yaşama veda etti. Ünlü müzisyenin ölüm nedenine dair henüz bir açıklama yapılmadı.
Missouri polisinin aktardığı bilgilere göre öğlen yemeğinde masasında hareketsiz olarak bulunan efsanevi müzisyenin ölüm nedenine dair bir bilgi henüz paylaşılmadı.

1950 yılında kariyerine başlayan ve rock'n roll'un kurucusu olarak nitelendirilen şarkıcı kendisinden sonra gelen sayısız ismi etkilemişti.

CHUCK BERRY KİMDİR?

18 Ekim 1926 yılında Kaliforniya, ABD'de doğdu. 1940'lı yılların sonunda Gibson'un gitarı elektriklendirmesi yeni bir devrimi müjdeliyordu. O güne kadar blues ve rock'n'roll gruplarında solo enstrümanı saksafon ya da piyano iken; mucid'i azam Gibson'un Les Paul model elektrikli gitarından sonra yerler değişecekti. İşte elektro gitar ile rock'n'roll'un günümüze taşınması da bu köprüyle başlayacaktı. Chuck Berry de bugünkü birçok müzisyeni etkileyecekti. Bunların başında da AC/DC ve Angus Young gelecekti, öyle ki onun gitarla sahnede seke seke dolaşması tamamen Chuck Berry'den gelenekselleşmiş bir tavırdır. Aynı şekilde Young'un ustalarındandır.

Usta gitarist ve rock'n'rollcu, 1950 yılında ilk olarak bir kulüp ya da bar grubu diyebileceğimiz St Louis, Mo adlı trio ile müzik kariyerine başladı. Bu grupta usta gitarıyla yer alırken, Johnson piyanoda, Ebby Harding de davuldaydı.

1955 yılının Mayıs ayında Chicago'da blues'un efsane adamı Muddy Waters onları Chess Records'a önerecekti. Bir ay sonra da 'Maybeline' adlı şarkıları piyasaya çıkacaktı. Ağustos'ta listelere giren bu tanınmanın sadece ABD ile sınırlı kalması, single'ın İngiltere'de çıkmamasından dolayıydı.

1957 sonunda 'Rock'n Roll Music' single'ı çıktı. Bunu takiben 'Sweet Little Sixteen', 'Johnny B Goode', 'Back'ın The USA' gibi muhteşem parçalarla ününe ün katacaktı.

Hamsiyi kılçığıyla yiyin!
Balığın bol olduğu bu mevsimde uzmanlar tüketimin artması gerektiğini vurguluyor. Ancak Dr. Cengiz Duygulu, bambaşka bir konuya ilgi çekti. "Hamsi ve istavriti kılçığıyla tüketilmesini öneriyorum."
Rize'de özel bir hastanede Dahiliye uzmanı olarak görev yapan Dr. Cengiz Duygulu, halk arasında kemeik erimesi olarak bilinen Osteoporoz hastalığı ile ilgili bilgi verdi.
İklim şartları dolayısı ile Osteoporoz hastalığının Doğu Karadeniz Bölgesi’nde sıkça gözlemlendiğini, önlenmesinde ise yine Karadeniz’de bolca bulunan hamsi ve istavritin etkili olduğunu söyleyen Duygulu, öneöli açıklamalarda bulundu...
Duygulu, “Halk arasında kemik erimesi denilen bu sessiz hastalık karşımıza çoğunlukla kemik kırıkları ile çıkıyor. İleri yaştaki bir çok yaşlının yatalak hale gelmesine sebep oluyor.
Osteoporozdan korunmak için öncelikle; protein kalsiyum ve D vitamininden zengin beslenme, düzenli spor yapmak, düşmelere karşı dikkatli olmak gerekiyor. Doğru tedavi ve önlemlerle kırık riski yüzde 70 azaltılabiliyor. Özellikle Doğu Karadeniz Bölgesi yoğun yağış alırken az güneş almaktadır.
Bildiğiniz gibi yeterli D vitamini sentezi için vücudumuza güneş ışınlarının teması gerekiyor. Dolayısıyla günlük poliklinik uygulamalarında D vitamini eksikliğini ve kemik erimesini çok sık görüyoruz. Öte yandan ilimiz özellikle istavrit ve hamsi gibi deniz balıkları açısından çok şanslı. Bu balıklar özellikÖzellikle hamsinin kılçığı ile birlikte tüketilmesini öneriyorum. Böylelikle kalsiyum da alınmış olur. Bütün yaşlılarımıza kırıksız sağlıklı günler diliyorum” dedi.le içerdikleri Omega 3 ve kalsiyum açısından kemik sağlığı için büyük nimettir.

6749879.jpg
hamsi,sağlık,balık,gündem

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x