İşte Merak Edilenler!

İşte Merak Edilenler!

12 Mart 2021 - 20:00

Baş ağrısı neden olur? Başın arka kısmında meydana gelen ağrının nedeni nedir? Başın arka kısmında meydana gelen ağrının tedavisi için ne yapılmalıdır? Hayatı olumsuz etkileyen ve bir an önce tedavi edilmesi gereken baş ağrısı hangi hastalıkların belirtisi olabilir? İşte, merak edilen tüm detayları derledik

 Baş ağrısı, bazı hastalıkların nedeni olabilir. Sağlıklı bir yaşam için baş ağrısının tedavi edilmesi gerekir ve ağrıya neden olan etkenlerin ortadan kaldırılması gerekir. Başın ön kısmında, yan kısmında, tepesinde ve arka kısmında ağrı meydana gelebilir. Bu ağrının belli başlı nedenleri vardır.

 Başın Arkasının Ağrıması Neden Olur?

 Sosyal hayatı ve iş hayatını olumsuz etkileyen baş ağrısının belli başlı nedenleri vardır. Başın arka kısmındaki ağrının da belli başlı nedenleri bulunmaktadır. Baş ağrıları ikiye ayrılır metabolik ağrılar yani başta meydana gelen bir rahatsızlığın neden olduğu baş ağrısı, diğeri ise başka bir hastalığın neden olduğu ağrı.


 Başın arka kısmında çok şiddetli ağrı varsa tümör belirtisi olabilir. Bununla birlikte çift görme, bulanık görme ve kusma gibi belirtiler de meydana gelebilir. Bazı durumlarda migren, stres, yorgunluk ve susuzluk gibi nedenler de başın arka kısmında ağrı yapabilir.

 Kafanın Arkasındaki Ağrı Nasıl Geçer?

 Tümör gibi etkenlerin yanı sıra tansiyon seviyesinin değişmesi de başın arka kısmında ağrı yapabilir. Boyunda meydana gelen bir rahatsızlık başı etkileyebilir. Tansiyon veya kan şekerinin düşmesi durumunda başın orta ve arka kısmında meydana gelen ağrı tansiyon ve kan şekerinin dengelenmesi ile birlikte ortadan kalkar. Uzun süre aç ve susuz kalmak tansiyonu olumsuz etkiler ve ilk olarak baş arkasında ağrıya neden olur?

 Baş Ağrısı Tedavisi

 Açlık, susuzluk, stres ve benzeri durumların meydana getirdiği ağrılar bu nedenlerin ortadan kaldırılması ile birlikte ortadan kalkar. Baş ağrısı için ağrı kesiciler oldukça etkilidir. Gribal enfeksiyonun neden olduğu ağrılarda ‘kafein’ tüketimi baş ağrısını dindirecektir.

 Kronik baş ağrılarında hacamat (kan aldırma) tedavisinin etkili olduğu gözlemlenmiştir. Ancak dikkat edilmesi gereken konu sürekli olan baş ağrıları için uzman doktora başvurulmasıdır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x