İZMİRLİ MODACI, EKOLOJİK ÜRÜNLERDEN KIYAFET TASARLADI

İZMİRLİ MODACI, EKOLOJİK ÜRÜNLERDEN KIYAFET TASARLADI

27 Ağustos 2016 - 22:40

Ekolojik ürünler giyilebileceğini kanıtlamak ve ekolojiye dikkat çekmek için tasarladığı kıyafetlerle topluma mesaj veren İzmirli Modacı Jeyan Gedik, diğer tasarımcılara da çağrıda bulundu.

 

ZARARIN BOYUTU KUMAŞA ENDEKSLİ

Rönesans Ajans modellerinden Buse Bilek'in modelliği üstlendiği kıyafetin çekimleri, İzmir'in Çeşme İlçesi'ndeki Altınkum'da yer alan Flay-Inn Beach'te; kumsalda, taşların üzerinde ve denizde gerçekleştirildi. Ekolojik modanın sadece pamuk kullanımıyla sınırlı bir olgu olmadığını ve kumaşların, üretim süreçleri, içerikleri, işçilerin hakları, fiyat politikaları gibi kavramları da içine aldığını belirten Gedik, bu durumda en büyük görevin tasarımıcılara düştüğünü ve çevreye verilecek zararın boyutunun tasarım için kullanılacak kumaşlardan geçtiğini ifade etti.

 

 

 

"DAHA ÖNCE BÖYLE BİR YÖNLENDİRME YOKTU"

Gedik, şöyle dedi: "Bu yeni düzende, önce kumaşın seçilip daha sonra tasarımın yapılması şart. Daha önce böyle bir yönlendirme yoktu ve tasarımcılar böyle bir sınırlama içine girmiyorlardı. Ama çağımızın gerektirdiği doğaya ve doğallığa yöneliş konusunda bilinçlenme, modacıları da bu yönde düşünmeye itiyor."

"HEM ŞIK OLUP HEM DE EKOLOJİK GİYİNEBİLİRSİNİZ"

Türkiye'nin dünyada pamuk üreticisi 22 ülkenin içinde en önde gelenlerden olması nedeniyle Türk tasarımcılarının bu konuda daha da şanslı olduğunu ve ekolojik moda için ülkenin ciddi bir potansiyeli olduğuna dikkat çeken Gedik, şöyle devam etti: "Eskiden ekolojik kumaşlar denince aklı kalın, çuval kumaşları gelirken, şimdi teknolojinin gelişmesi ve tasarımcıların da kendini geliştirmesiyle bu gün çok iyi tasarımlar bulmak mümkün. Bugün organik ve organik olmayan kumaşlardan üretilmiş iki tişörtün farkını anlamak zor. Organik ürün kullanmaktaki amaç; bu ürünlerin kesinlikle sağlıklı olmasıdır. Tasarımlarınızda zararlı kimyasallar kullanılmayan kaliteli malzeme kullanırsınız ve binlerce insanın ölümüne neden olmazsınız. Sonuç olarak modanın zarar veren bu tarafını sona erdirmek için, tüketim alışkanlıklarımızın değişmesi gerektiğine inanarak bu düşünceyi önce kendimde sonra tasarımlarımda uygulamaya başladım. Kısacası hem şık olup hem de ekolojik giyinebilirsiniz."

İşte İzmirli modacının çekiminden kareler;

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x