"Kendine Yazık Etti"

"Kendine Yazık Etti"

26 Aralık 2018 - 11:37

MHP lideri Devlet Bahçeli, basın toplantısında önemli açıklamalarda bulunuyor

İşte Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları;

ABD'nin çekilme kararı

ABD'nin kararının arkasında ne yattığını tahmin ediyorum. 

Fırat'ın doğusuna harekat

MHP olarak terörle mücadeleye tam desteğimizi sürdürüyoruz. 

Ekonomide alınan önlemler

Bütçe görüşmeleri geçtiğimiz hafta yapıldı biz de gerekli tasarrufumuzu milletvekili arkadaşlarımız ve grup başkan vekillerimizin değerlendirmeleriyle yaptık.

Rejim ile diyalog olmalı mı?

Ben Esad rejimi ile Türkiye'nin diyalog kurmasından yana değilim. Türkiye için en büyük ayıp olur. Suriye, Esad rejiminden kurtarılmalı. Türkiye dış politikada etkin insiyatifini kaybetmemeli. 

Ortadoğu'daki gelişmeler

Erdoğan, İstanbul veya Ankara'da küresel güçler zirvesi yapmalı. 14 Aralık'ta yapılan bir telefon görüşmesinde Türkiye'nin kanaatin alınması Türkiye'nin kabuğunu yırttığının göstergesidir. Dünya 5'ten büyüktür sözü, doğru bir sözdür.

YPG/PKK ile mücadele

Bugün gelinen nokta önemlidir. Nerede olursa olsun terörün kökü kazılmalıdır.

Siyasette Akar gerginliği

Bu Türkiye'yi çok üzmüştür. Özel'in siyaseten itibarı sıfırlandı. 16 Ağustos 2015'te sayın Hulusi Akar Paşa Genelkurmay başkanı olmuştur. MHP olarak biz de bir tebrik ziyaretine gideriz, başarılar dileriz. Ancak, 2 Ekim 2015'te Hulusi Akar Paşa'yı ziyaret ettim. Ona da diğer Genelkurmay Başkanlarında olmayan yapmadığım bir olayı gerçekleştirdim. Sayın Paşa'ya Kur'an-ı Kerim, Türk Bayrağı ve altın kaplama bir silah hediye ettim. Neden ona bu hediyeleri verdim? Geleceği okuma demeyeceğim ama bu anlamlı hediyeyi verme ihtiyacı hissettim. O günden sonraki gelişmeleri dikkate alınca bunu verdiğime çok memnun olduğum kanaatindeyim. FETÖ ihanetine karşı bu inciten şahıslara söylüyorum. Hulusi Akar Paşa; bayrağa, Kur'an-a, silaha sahip çıkmıştır. 

Yerelde Cumhur İttifakı

Yenikapı ruhunun devamıdır. Cumhur İttifakı hayırlı ve önemli bir ittifaktır. Seçimlerin yönetim sistemine etkisi iyi okunmalı. 30 büyükşehirde prensip anlaşması sağlandı. Cumnhur İttifakı yüzde 52'nin altına düşmemeli. 3 büyükşehirde yüzde 52'yi aşmak için aday çıkarmadık. Ak Parti'nin getireceği tabloyla yola devam ederiz.

Yıldırım İstanbul adayı mı?

Yapıcı yaklaşımlarıyla dikkat çeken bir kişi. Meclis başkanlığı tartışması adaylığı gölgeler. Bu konuyu çıkmaz sokağa sokmanın manası yoktur.

Yerelde uzlaşılan iller

Adana, Mersin, Manisa için AK Parti ılımlı. Cumhurbaşkanı

Gezen ve Akpınar'a soruşturma

Olay bizi çok üzdü. Halk Arenası programı sulandırıldı. Televizyonprogramındaki konuşmaları çok hoş değildi. Sana zaten yazık olmuş Metin Akpınar. Akpınar gibi bir sanatçının bu duruma düşmesi kötü örnektir. Metin Akpınar Bey'in Halk TV'ye çıkıp 5 dakikalık bir konuşma yapmasını istiyorum. "Milletimden özür diliyorum, yanlış örnek verdim" demesi lazım. Ayaklardan asılma karesini görüyorsunuz. Bu sebepten dolayı ben çok üzgünüm. Metin Akpınar'ın Abuzer Kadayıf filmini izlemesini öneriyorum. Bu tiplemede her şeyi yansıtan bir kişi örnek olarak Mussoli'nin ayalarından asılmasını nasıl verebilir? Bu konuda çok üzgünüm. 21. yüzyılda 1945'ten örnek vermek yanlıştır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x