KILIÇDAROĞLU: 12 MADDELİK BİR GENELGE HAZIRLADIK!

KILIÇDAROĞLU: 12 MADDELİK BİR GENELGE HAZIRLADIK!

KILIÇDAROĞLU: 12 MADDELİK BİR GENELGE HAZIRLADIK!

27 Haziran 2017 - 10:33


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşüne 13. günde devam ediyor. Yürüyüş öncesi kısa bir açıklama yapan CHP lideri, provokasyonlara karşı 12 maddelik genelge hazırladıklarını belirterek "Bizi protesto edenlere ağır söz kullanmayın, sadece onları alkışlayın dedik" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşünden...

09:10 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşünün 13. günü başladı.

08:50 Kılıçdaroğlu yürüyüş öncesi şu açıklamalarda bulundu: 13. gündeyiz. Güzel bir gündeyiz, sis var, çiçekler var çok güzel. Güneş henüz kendisini göstermedi. Dün Abdüllatif Şener ve sayın Kaboğlu katılmıştı. İkisinin güzel bir anısı var bana anlattılar. 13 yıl önce ikisi İzzet Baysal Üniversitesi'nde birisi asistan birisi yardımcı doçentmiş. Aradan geçen süre içinde hiç karşılaşmamışlar. Yeniden Bolu'da yan yana geldiler. Bugün Köroğlu'nun diyarını terk ediyoruz. Köroğlu'ya selamlar, Köroğlu gibi olanlara selamlar. Onlar için yürüyoruz. Provokasyonlara karşı dün akşam 12 maddelik genelge hazırladık. Bizi protesto edenlere ağır söz kullanmayın, sadece onları alkışlayın dedik. Bu da bizim adalete olan inancımızı gösteriyor.
PROVOKASYONA KARŞI 25 MİLLETVEKİLİNE GÖREV

‘ADALET Yürüyüşü’nün 12’nci gününde yürüyüşe katılanlar ile yoldan geçen bazı sürücüler arasında gerginlik çıkması üzerine, CHP’den ‘önlem alma’ kararı gelmişti.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Bolu Dağı’ndaki Köroğlu Tesisleri’nde verilen molada MYK üyeleriyle toplantı yaptı. Toplantıda, bugünden itibaren görevli yeleği giyecek 25 milletvekilinin kortejde aralara yerleştirilmesi ve yürüyüşçülerin provokasyonlara karşı tedbirli olması konusunda uyarılması kararlaştırıldı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de parti otobüsünden provokasyon uyarısı yaparak şunları söylemişti:

“Bundan sonra yanımızda durup bize saldırsalar dahi karşılık vermeden yürüyüşe devam edeceğiz. Bundan sonraki süreçte bu kitleyi asla ve asla barışçıl bir yürüyüş yapan, adalet talebini dile getiren kitle olmaktan farklı gösterecek başka sloganlar atmayacağız. Sayın genel başkanın hepinizden özel ricası budur. En sevdiğiniz slogan dahi olsa bu bir partiye ait yürüyüş olmadığı için her farklı slogan kitleyi biraz azaltabilir. Birilerinin gönlünü kırabilir. Yürüyeceğiz, vardığımız yerde milyonlar olacağız. Bugünkü varlığımızı tarih unutmayacak.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x