KILIÇDAROĞLU YÜRÜYÜŞÜNÜN 18.GÜNÜNE BÖYLE BAŞLADI

KILIÇDAROĞLU YÜRÜYÜŞÜNÜN 18.GÜNÜNE BÖYLE BAŞLADI

KILIÇDAROĞLU YÜRÜYÜŞÜNÜN 18.GÜNÜNE BÖYLE BAŞLADI

02 Temmuz 2017 - 09:33

CHP  Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Güvenpark'tan başlattığı yürüyüşünün 18. gününe başlamadan önce yaptığı açıklamalarda "İki Adalet ve Kalkınma Partili yönetici doğuda,  terör örgütü tarafından katledildi. İki yöneticinin ailelerine ve Adalet ve  Kalkınma Partisi yöneticilerine başsağlığı dileklerimiz iletiyoruz" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İki Adalet ve  Kalkınma partili yönetici doğuda, terör örgütü tarafından katledildi. İki  yöneticinin ailelerine ve Adalet ve Kalkınma Partisi yöneticilerine başsağlığı  dileklerimiz iletiyoruz." dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun  tutuklanmasına tepki için Ankara Güvenpark'tan başlattığı yürüyüşünün 18. gününe  Sakarya Dörtyol mevkisinden başladı.

Yürüyüş öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan  Kılıçdaroğlu, " 2 Temmuz Sivas Katliamında hayatlarını kaybeden vatandaşlarımı  rahmetle anıyorum. Adalet arayışları hala devam ediyor. Bizim bu adalet  yürüyüşünün ne kadar anlamlı olduğunu gösteren temel göstergelerden birisidir. Bu  bağlamda hiç kimsenin inancından kimliğinden siyasi görüşünden ötürü  suçlanmaması, kriminalize edilmemesi bizim en büyük arzumuzdur. İnsanı  düşünceleriyle ve fikirleriyle kabul edip baş tacı etmek zorundayız. Onlar ne  zaman düşüncelerini açıklarlarsa o düşüncelere hepimiz ortaklaşa saygı  göstermeliyiz. Farklı düşüncelere sahip olabiliriz ama birlikte yaşama irademizi  her zaman ortaya koymalıyız." şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, dün yürüyüşe katılan taşeron işçilerinin kadro  taleplerini hatırlatarak 1 milyonu aşkın taşeron işçisinin kadro taleplerinin  karşılanması temennisinde bulundu.

Adalet çağrılarının devam edeceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Sevgili  Peygamberimizin şöyle bir hadis-i şerifi var, Bir gün adaletli davranmak, altmış  yıllık ibadetten üstündür. Biz bir gün bile değil hepimiz adaletli davranalım  diye yürüyoruz. Bize destek veren tüm yurttaşlar adaletli bir yönetim istiyor.  Adaletli bir devlet istiyoruz. Adaletli bir toplum istiyoruz. Adaletin egemen  olduğu ve hepimizin de rahalıkla konuşabildiği düşüncelerini ifade edebildiği,  düşünceleri ifade ettiği için hapse atılmadığı bir düzen istiyoruz. Umuyorum  bizim adalet yürüyüşümüze, ülkeyi yönetenler daha fazla kulak kabartmış olurlar."  ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin ilçe yöneticilerine yönelik terör saldırılarını kınayan  Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"İki Adalet ve Kalkınma Partili yönetici doğuda, terör örgütü  tarafından katledildi. İki yöneticinin ailelerine ve Adalet ve Kalkınma Partisi  yöneticilerine başsağlığı dileklerimiz iletiyoruz. Allah'tan rahmet dileklerimizi  iletiyoruz. Diyoruz ki, terör kimden nereden nasıl gelirse gelsin hep birlikte  onurlu bir şekilde teröre karşı durmak hepimiz ortak görevi olmalıdır, tıpkı  adaleti savunduğumuz gibi."

Kemal Kılıçdaroğlu, açıklamalarının ardından beraberindekilerle  yürüyüşüne başladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x