Kritik Toplantı!

Kritik Toplantı!

7 milyona yakın çalışanı, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ücreti belirleme çalışmalarında sona yaklaşıldı. 1 Aralık’ta 1. toplantı, 7 Aralık’ta 2. toplantı, 9 Aralık’ta ise 3 .toplantısını gerçekleştiren Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda gözler 4. toplantıda

13 Aralık 2021 - 08:22

2022 asgari ücret toplantı gelişmeleri yakından takip ediliyor. Asgari ücret 2022 pazarlığında kritik toplantılar devam ediyor. Bugün 3.toplantısını gerçekleştiren komisyonun açıklamaları merak ediliyordu. Yeni asgari ücret için Asgari Ücret Tespit Komisyonu 4.kez bir araya gelecek. Dördüncü toplantı aynı zamanda karar toplantısı olacak. Toplantı sonrasında ilk açıklamalar yapıldı ve pazarlık sürecinin devam ettiği belirtildi. İşte detaylar..

İlk toplantısını 1 Aralık'ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda, ikinci toplantısını 7 Aralık'ta Türk-İş'in ev sahipliğinde yapan Komisyon, üçüncü toplantısını 9 Aralık’ta Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nda (TİSK) gerçekleştirdi. Asgari ücretin 4. toplantısında rakamın net bir şekilde duyurulacağı belirtildi.

Asgari ücret 3.toplantı sonucuna göre asgari ücret 2022 tutarında iki taraf henüz anlaşamadı. Taraflar bir sonraki toplantıda orta yolun bulunacağını ve asgari ücretin net olarak açıklanacağını belirtti. Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder'in başkanlığındaki toplantıda, Çalışma Genel Müdürlüğü ve TÜİK'ten gelecek veri ve raporlar görüşülmeye devam edilecek. 

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin "Asgari ücrette beklentileri karşılayacak ciddi bir rakam belirleyeceğiz. Bayram havası yaratacak, rahat bir nefes aldıracak bir seviyede belirleneceğini belirtmek isterim" açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x