Makyajda ışık ve gölgelendirme teknikleri

Makyajda ışık ve gölgelendirme teknikleri

Makyajda ışık ve gölgelendirme tekniklerini kullanarak öne çıkarmak istediğiniz alanları vurgulayabilir, sorunlu bölgeleri ise gizleyebilirsiniz.

20 Mart 2018 - 21:10

Makyaj yapmanın asıl amacı, yüzün güzel noktalarını vurgularken, kusurları gizlemektir. Bunun için renk uyumundan, gölge ve ışıktan yararlanılır. Bu tür bir makyajda, ışığı ve gölgeyi doğru kullanmak adına, bir kaç basit kuralı bilmek yeterlidir. Yüzünüze uygulayacağınız açık renkler; ışık verip, hacim kazandırırken; koyu renkler gölgelendirerek hacmi küçültür.

Ayrıca açık renkler, yüzdeki dar alanları geniş göstermek ve koyu bölgeleri yumuşatmak için kullanılır. Koyu renkler ise, açık renklerin aksine, geniş bölümleri daraltmak ve uzun bölümleri kısa göstermek için tercih edilir.

Kusurları en iyi şekilde gizlemek ve bazı noktaları vurgulamak için kontrasttan yararlanılır. Kontrast ise; iki ayrı rengin yan yana geldiğinde ortaya çıkardığı çarpıcı zıtlıktır. Siyah, karıştırıldığı rengin parlaklığını azaltırken, beyaz o rengi canlandırır. Özellikle göz makyajında gölgeyi yok etmek ve göz rengini ortaya çıkarmak için kontrast kullanılır.

BURUN

Uzunsa: Burnun ucuna, koyu renk fondöten uygulayın. Bu renk gölge yapmak, burnun daha kısa görünmesine yardımcı olur. Ancak, fondöteni çizgi halinde görünmemesi için iyice yedirmeye dikkat edin. 

Genişse: Burnun üzerine açık tonda, burun kanatlarınıza ise, koyu tonda fondöten sürün. Bu iki ton arasındaki sınırları yok edin, ardından mat bir pudra ile makyajınızı tamamlayın.

ÇENE

Çok küçük ve içeri doğruysa: Açık renkler hacmi arttırdığından, çenenize açık renk fondöten uygulayın. Dikkati çene bölgenizden uzaklaştırmak adına, koyu ve parlak renkte rujlar kullanmayın. Gözlerinizi belirginleştirerek makyajınızı sonlandırın. 

Çok çıkıksa: Çenenizin daha kısa görünmesi için, ucuna koyu renk bir fondöten uygulayarak pudralayın. Dudaklarınızı öne çıkarmak ve çenenizin belirginliğini azaltmak için, canlı renkte ruj uygulayın.

GÖZLER

Birbirine yakınsa: Açık renk bir farı gözün iç köşesinden ortasına dek sürün. Ortadan dış köşeye kadar ise koyu renk bir far uygulayın. Sınırların belirgin olmamasına özen gösterin. Fırça yardımıyla bu sınırları belirsizleştirebilirsiniz.

Birbirinden uzaksa: Kontrasttan yararlanmak adına, bir açık bir de koyu renk far kullanın. Koyu olan rengi, gözün iç köşesinden ortasına dek, açık renkteki farı ise, ortadan dış köşeye kadar sürün ve iki rengin buluştuğu yerdeki sınırı yok edin.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x