Makyajın Akmaması İçin Ne Yapılmalı?

Makyajın Akmaması İçin Ne Yapılmalı?

13 Nisan 2019 - 18:30

Sıcak havalar gerçekten makyaj için bir dayanıklılık testi oluyor. Bu sorunla baş edebilmenize yardımcı olmak için yakıcı yaz aylarında kullanabileceğiniz birkaç vazgeçilmez kozmetik tavsiyesi bir araya getirdik

DOĞRU KREMİ SEÇMEK
En iyi stilist ve dermatologlar yaz boyunca yağlı kremlerden kaçınmanızı öneriyorlar.

MAKYAJ İÇİN YÜZÜNÜZDE BİR TEMEL OLUŞTURMAK
Tonlayıcı kullanmadan önce cildinize biraz nemlendirici krem sürün. Bu makyajınızın daha kalıcı olmasını sağlar ki bu sıcak bir günde kesinlikle bir artıdır.

KOZMETİK ÜRÜNLERİN SÜRÜLMESİ
Kozmetik ürünleri parmaklarınızla sürmeyin, bunun yerine sünger ve makyaj fırçaları kullanın. Bu makyajınızın yaz koşullarına uygun bir şekilde ince bir tabaka olmasını sağlayacak.

HIZLI BRONZLAŞTIRICILAR KULLANIN
Hızlı bronzlaştırıcılar hem gözlerinizi daha parlak hem de dişlerinizi daha beyaz gösterir. Daha doğal ve taze bir görüntü için bu ürünleri bronzlaşmaya en müsait yerlere, yani alın, yanak, çene ve burun bölgesine uygulayın.

MÜMKÜN OLDUĞUNCA AZ MAKYAJ YAPIN
Çoğunlukla makyajımız ısıya daha fazla dayanamaz ve akmaya başlar. O yüzden ne kadar az makyaj, o kadar iyi ilkesi altın kuralınız olmalı. Nemlendirici krem, kapatıcı ve rimelden oluşan basit bir kombinasyon yaz aylarında sizin için yeterli olacaktır.

YAĞLI PARILTIYLA BAŞ ETMEK
Sağlıklı ve parlak bir cilt her zaman hoş bir görüntüdür. Ama cildinizin yağlı bir parıltı taşıması pek de öyle sayılmaz (sıcak aylarda daha da belirgin olan bir durum). Cildinizin bu sağlıksız parıltıyı yaymaması için, açık renkli krem fondöten kullanmaya çalışın. Cilt gözeneklerinden salgılanan yağla birleştiklerinde bu fondötenlerin rengi koyulaşma eğilimindedir.

İDEAL GÖZ FARINI SEÇMEK
Yaz sıcağı krem farların pıhtılaşıp, göz kapaklarınızın üzerinde topaklar oluşturmasına sebep olur. Bu yüzünüze bakımsız bir görünüm verir. Bundan kaçınmak için likit farlar kullanmaya çalışın. Bu farların kullanımı kolaydır ve bütün yüz bölgesine eşitçe uygulanabilir. Cilt tarafından hemen emilirler ve akıp bulaşmadan yüzünüzde uzun bir süre kalırlar.

ALLIK KULLANMA
Sıcak havalarda toz allıklar kaçınılmaz olarak terle karışıyorlar. Bu da hoş görünmeyen lekelenmelere yol açabiliyor. Eğer yüzünüze sağlıklı bir parıltı kazandırmak istiyorsanız, likit allık kullanın. Fazla parlamadan kaçınmak ve cildinizin nefes almasını sağlamak için mümkün olduğunca ince bir tabaka sürün.

DAYANIKLI RİMEL SEÇİMİ
Suya dayanıklı rimeller deniz sezonunun vazgeçilmezidir. Aynı zamanda o ani yaz yağmurlarında da sizi hayal kırıklığına uğratmazlar!

UYGUN GÖZ VE KAŞ KALEMİ BULMAK
Sıcak havalarda parafin içeren kalem kullanmaktan kaçının. Güneş altında kısa bir yürüyüş bile makyajınızın akmasını sağlayabilir.

DOĞRU RUJU KULLANMAK
Uzun süre kalıcılığı olan rujları kullanmayın, yaz zamanı dudaklarınızda kavurucu bir etki bırakırlar. Bunun yerine dudak parlatıcısı kullanmanızı öneriyoruz. Hem tazelemesi kolay hem de cildinizi besler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x