Makyajsız Güzellik

Makyajsız Güzellik

25 Mayıs 2018 - 23:30

Cildinize uygun kremler, kürler kullanarak temizleyin, arındırın ve sağlıklı bir görünüme kavuşmasını sağlayın. Böylece makyaja gerek kalmadığını göreceksiniz

Göz altı kapatıcılarını kullanmak yerine göz altınıza bakım uygulamayı ihmal etmeyin. Bunun için yine her gece göz çevresi kremi ya serumu kullanabilirsiniz. Krem ya da serumu uygularken parmak uçlarınızla hafif hafif masaj yapabilirsiniz. Zamanla göz altı torbalarının ve morlukların kaybolduğunu göreceksiniz.

Cildin kendini yenilemesi için günde en az 7 saat uyumak gerekiyor. Böylece hem zihinsel ve bedensel yorgunluğu üstünüzden atıp daha anlamlı bakışlara sahip olursunuz, hem de şikayetçi olduğunuz göz altı torbaları ve morlukları zamanla yok olur.

Kaşlar yüze ifadeyi verendir. Yüzünüze en yakışan kaş şekline karar verin ve o şekilde görünmesini sağlayın. Daha sık bir görünüm için kaş kalemi kullanmak yerine bakım ürünü kullanın.

Kirpikler, bakışları anlamlı kılar. Anlamlı bakışlar için maskara kullanmak zorunda değilsiniz. Maskaralar gözünüze hoş gelen görüntüleri verse de kirpikleri zamanla çok sağlıksız bir hâle getirir ve dökülmelerine sebep olurlar. Kirpikleriniz doğal haliyle uzun ve gür olsun istiyorsanız her gece kulak temizleme çubuğuna aldığınız bir miktar vazelinle onlara bakım uygulayabilirsiniz.

Haftada bir kez kuru bir diş fırçası ile dudaklarınızı fırçalayın ve ölü hücrelerden arındırın. Böylece dudaklarınız daha pembe ve canlı görünecek. Ayrıca nemlendirici dudak koruyucusu kullanmayı ihmal etmeyin.

Güzel ve bembeyaz bir gülümseme kadar doğal bir şey yoktur. Hiçbir makyaj malzemesi bu etkiyi gösteremez. Her gün düzenli olarak dişlerinizi fırçalayın ve beyazlatıcı kullanın. Dişlerinizi göstermekten utanıp çekinmeden güldüğünüzde güzelliğinize güzellik katacaksınız.

Haftada en az iki kere yıkayın ve bakım uygulayın. Özellikle argan ve badem yağı saçınıza çok iyi gelecek, canlılık ve parlaklık kazandıracak. Sımsıkı bir at kuyruğu ya da dağınık ama doğal dalgalar sizi oldukça güzel ve bakımlı gösterecektir. Yeni ve farklı bir saç kesimi ruhunuza da iyi gelebilir.

Yediğimiz ve içtiğimiz her şey cildimizi besler. Cildimize iyi bakmak için öncelikle sağlıklı beslenmeliyiz. Sebze ve meyve ağırlıklı beslenmek cilde doğal bir ışıltı, canlılık ve tazelik verir.

Su, vücut için en iyi nemlendiricidir. O yüzden günde en az 2 litre su içerek vücudunuzun nem ihtiyacını karşılayabilirsiniz. Ayrıca su, vücudunuzu toksinlerden arındırıp güzel bir görünüm sağlayacaktır.

Ayrıca çok hassas bir cilde sahipseniz yaz kış güneşten korunmanız gerekebilir. O yüzden sürekli olarak güneş koruması kullanmanız cildinize iyi gelecektir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x