MUTLAKA DENEYİN !

MUTLAKA DENEYİN !

16 Eylül 2016 - 19:10

Kurban Bayramı ile birlikte et tüketimi arttı; sindirim sistemi rahatsızlıklarından yakınanların sayısı yükseldi. Midesinde ağrı, yanma ve hazımsızlık yaşayanlara uzmanlardan doğal öneriler geldi.

Bayram sofralarını et başta olmak üzere birbirinden güzel yemekler ve tatlılar süslüyor, porsiyonlar artıyor, diyetler bozuluyor. Bu durum beraberinde hazımsızlık ve şişkinlik gibi sindirim sorunlarını getiriyor.

Yemek sonrası sıkıştıran tokluk hissi, midede ağrı ve yanma gibi sorunlarda artış yaşanıyor. Bayram boyunca tüketebileceğiniz bazı ek gıdalar ve çaylar bu şikayetlerin azalmasında etkili rol oynuyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Merve Gizem Bahçıvan hazmı kolaylaştırmaya yardımcı besinleri şöyle sıralıyor:

PROBİYOTİK BESİN TAKVİYESİ: Hazmı zorlaştıran besinlerin midede oluşturacağı sorunların önüne geçmek için probiyotik bakteriler bakımından zengin yoğurt, kefir ve ayran tüketilebilir.

POSALI GIDALAR: Yemek yerken doygunluk hissinin oluşabilmesi için mide hacminin yeterli besinle dolması gerekiyor.Bunun sağlanabilmesi de ancak posa içeriği yüksek yiyeceklerin tüketilmesiyle mümkün olabiliyor.

Bu nedenle Kurban Bayramı'nda posalı yiyecekleri tercih etmeden sadece et yemek, et tüketiminin haddinden fazla olmasına ve mide sorunlarının ortaya çıkmasına yol açabiliyor.

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x