Mutlu İnsanların 14 Alışkanlığı!

Mutlu İnsanların 14 Alışkanlığı!

"İçgüdülerine güvenirler", "Sınırları zorlarlar" işte daima mutlu ve keyifli bir hayata sahip olan insanların alışkanlıkları...

07 Ocak 2022 - 19:00

Niceliğe değil niteliğe önem verirler

Öncelikleri her zaman akıllarındadır ve onları değiştirmezler. Ayrıntılar ve beklentilerde boğulmaktansa, onların için en önemli olana odaklanırlar.


Sağlıklarını ve mutluluklarını birinci sıraya koyarlar

Düzenli egzersiz yapar, sağlıklı beslenir ve rahatlamak için gerekli aktivitelere ya da hobilerine mutlaka zaman ayırırlar.


Güçlü ve zayıf yönlerini bilirler

Hepimizin güçlü olduğu ve zayıf olduğu taraflar vardır. Ancak zayıflıklarını bastırmak ve onları yenmek yerine, uyum sağlamayı öğrenirler.

 

İçgüdülerine güvenirler

Diğer insanların beklentilerini düşünmeden kendi pusulalarına bakarlar ve öncelikli olarak kendi beklentilerine yanıt verirler.


Yüksek standartları vardır

Hiçbir şeyin mükemmel olmadığını bilirler ancak ellerinden gelenin en iyisini yaparak derin bir tatmin duygusu yaşarlar. Bir şeyi ilk seferde doğru yapmanın, daha sonra üzerinden geçmekten daha kolay olduğunu bilirler.


Bir planları vardır

Mükemmel insanlar, hem mesleki hem de kişisel anlamda tam olarak ne istediklerini bilir. Hayatlarının gittiği yöne dair planları vardır. Ayrıca da isteklerinin azıyla kesinlikle yetinmezler.

Yaratıcılıklarını feda etmezler

Para kazanmak için inanmadıkları bir işi kabul etmezler. İsteklerini yakıt olarak kullanır ve büyük resme ulaşmak için daha çok çalışırlar.


Gerçekçi amaçları vardır

Bir robotun bile yetiştiremeyeceği kadar dolu bir yapılacaklar listeleri olmaz. Yapılacaklar listesini gerçekçi bir şekilde belirlerler. Kendileri için mutlaka zaman ayırırlar.


Tek bir göreve odaklanırlar

Mükemmel insanlar için pek çok işi aynı anda yapmak kabul edilemez bir şeydir.

 

Dinamik haldedirler

Başarı düz bir çizgide gelmez. Bu aynı araba kullanmak gibidir. Yolda kalmak için direksiyon sürekli tutulmalıdır. Mükemmel insanlar da amaçlarına böyle ulaşırlar. Sürekli gelişir, değişir, yeni stratejiler belirler ve her adım sonrasında değerlendirme yaparlar.


Angaryalardan şikayet etmezler

Ev işleri, alışveriş, faturalar gibi yapmaya mecbur olduğumuz konuları dert etmezler. Bunları hayatı devam ettirmek için gerekli işler olarak görürler.


Sevdikleri işi yaparlar

Fazla söze gerek var mı?

 

Akılcı çalışırlar

30 ila 90 dakika arası yoğun bir çalışma sonrası, sıradaki işe geçmemek için mutlaka mola verirler. Bazı günler sadece dört saat, bazı günler sekiz saat çalışırlar.


Yeteneklerine güvenirler

Kim onların önüne engel koymak isterse istesin, inandıklarından vazgeçmezler ve kendilerine inanırlar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x