Müzik Dünyası Yasta!

Müzik Dünyası Yasta!

08 Ağustos 2021 - 08:18

"Cherish", "Celebration" gibi hitlere imzasını atan efsanevi Kool & the Gang grubunun kurucularından saksafoncu Dennis 'Dee Tee' Thomas hayatını kaybetti


 
New Jersey'li müzik grubu Kool & the Gang'ın 7 kurucu üyesinden Dennis 'Dee Tee' Thomas'ın 70 yaşında hayatını kaybettiği açıklandı. 

Caz, soul ve funk müziğine imzasını atan grupta 50 yılını geçiren Thomas'ın vefat haberi büyük üzüntü yarattı. 

Ünlü müzisyenin uykusundayken öldüğü açıklandı.

Dennis 'Dee Tee' Thomas kimdir?

1951 yılının Şubat ayında Orlando'da dünyaya gelen Thomas, 1964 yılında Kool & the Gang grubunu kuran 7 gençten biriydi. Onunla beraber Robert 'Kool' Bell, Ronald Bell, Robert 'Spike' Mickens, Charles Smith, George Brown ve Ricky West bir araya gelerek 'Jazziacs' adıyla faaliyetlerine başladı. Birkaç isim değiştiren grup 1969 yılında ebedi olarak Kool & the Gang adını aldı. Aynı yıl De-Lite Records ile plak anlaşması yapıldı ve ilk albüm yayınlandı.

Dee Tee grupta alto saksafon çalmasının yanı sıra, flüt ve perküsyonla da performans gösterdi. 

Grupla en son 4 Temmuz'da Hollywood Bowl'da sahne alan Thomas, grubun aynı zamanda stilistiydi. 

50 yıl süren birliktelikleri boyunca 'Celebration' 'Cherish' ve 'Summer Madness' gibi büyük hitlere imza attı. Aynı zamanda Rocky, Pulp Fiction gibi film müziklerinde de onların adı vardı. Tarihi boyunca en çok örnek alınan gruplardan biri oldu. 31 altın ve platinyum plak ödülü kazandılar. 2 Grammy ve 7 Amerikan Müzik Ödülleri zaferi de cabasıydı. Hollywood'daki Şöhret Yolunda yıldızları da bulunuyor. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x