OFİS İÇİNDE HAREKET EDİN

OFİS İÇİNDE HAREKET EDİN

24 Eylül 2016 - 20:10

Masa başında sekiz saat veya fazlası çabucak geçebilir ve hem , hem de evde yoğunsanız spor salonuna gidip güzel bir antrenman yapmak elbette zor gelebilir. Adımsayar kullanmak iyi bir başlangıç için motivasyon sağlayabilir ancak aktif kalmanız için tek başına yeterli değildir. Bu basit ipuçları sayesinde daha fazla adım atmanın yollarını keşfedin...

 MASA BAŞINDA SANDALYE EGZERSİZİ
Gün içinde hareketsiz kalıyorsanız bile sandalyenizi kullanarak üst bedeninizi hareket ettirebilirsiniz. Kol ve üst bedeniniz kuvvet kazandıktan sonra ellerinize hafif ağırlıklar alarak egzersizi bir adım ileri seviyeye taşıyabilirsiniz.
 ÖĞLE YEMEĞİNİ DIŞARIDA YİYİN
Öğle yemeğinizi dışarıda yemek daha fazla yürümeniz için güzel bir bahanedir. Ofis yanında bir yerlere yürüyebilir, önceden hazırladığınız öğününüzü yürüyerek bulduğunuz bir parkta yiyebilir veya ofisten biraz daha uzak bir yerde yeni restoranlar keşfedebilirsiniz.
 İŞ ARKADAŞLARINIZI DAHİL EDİN
Tatlı rekabetten hoşlanır mısınız? Ekip arkadaşlarınızı veya belki de tüm departmanı ufak ve tatlı bir yarışa davet edebilir ve hafta, ay veya gün içinde en fazla adımı kimin atacağına dair iddiaya girebilirsiniz. Arkadaşça rekabet sizi daha çok motive edebilir.
 SAAT BAŞI ARA VERMEK İÇİN ALARM KURUN
Tuvalete gitmek, su içmek, kahve almak veya öğle yemeğinizi ısıtmak gibi ihtiyaçlarınız için saat başı 10'ar dakikalık aralar verin, sandalyenizden kalkın ve hareket edin. Bunun için alarm kurabilirsiniz. Bu tarz kısa molalar işe döndüğünüzde daha iyi odaklanmanıza yardımcı olacaktır.
 BEKLERKEN SQUAT YAPIN
Daha fazla hareket etmenin en kolay yollarından biri de ayakta yapacağınız işlerinizin arasına ekstra hareketler eklemektir. Fotokopi çekerken araya squat gibi egzersizler ekleyebilirsiniz.
 ASANSÖR YERİNE MERDİVEN KULLANIN
Eğer ofisiniz çok üst katlarda ise bir kısmını asansör, bir kısmınımerdiven ile çıkabilirsiniz. Zaman içinde merdivenle çıkılan katları çoğaltmayı deneyin.
 FARKLI KATTAKİ TUVALETİ KULLANIN
Tuvalet molası için başka bir kattaki tuvaleti kullanmayı deneyin. Bir kat yukarıdaki veya aşağıdaki tuvaleti kullanarak daha fazla hareket edebilirsiniz.
 YÜRÜYEREK KONUŞUN
İş arkadaşlarınızla bir proje hakkında konuşmanız mı gerekiyor? Toplantı odası yerine ofis dışında veya ofiste yürüyerek konuşmayı deneyin. İki işi aynı anda yapıyor olmak sizi canlandıracak ve odaklanmanızı artıracak. Bu aktivite tabii ki kalabalık gruplar için değil, küçük gruplar için idealdir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x