Öksürük Ciddi Hastalıkların Habercisi mi

Öksürük Ciddi Hastalıkların Habercisi mi

13 Nisan 2018 - 12:57 - Güncelleme: 13 Nisan 2018 - 14:38


Havaların soğuması ile birlikte oluşan birtakım hastalıklara yönelik sürekli öneriler veriyoruz

 

Bu konumuzda ise birçok kişinin merak ettiği geçmeyen inatçı öksürük hangi ciddi hastalıkların habercisi ve benzeri sorulara cevaben detaylar vereceğiz. Özellikle de kış aylarında daha belirgin bir durum ile karşımıza çıkan öksürük hali okul, iş, ev, dışarı da gezerken ve günümüzün hemen her anında oluşan olumsuz etkiyi yaratıyor. Buna yönelik uzmanlardan aldığımız bilgiler ışığında öksürüğün iki hafta boyunca ve sonrasına yönelik halen devam edilir bir durum var ise aşağıda belirttiğimiz hastalıklardan birine maruz kalmış olabilirsiniz. Olası bir duruma karşın belirtiler nüksediyor ise size en yakın sağlık kuruluşuna gitmeniz faydanıza olacaktır.

Geçmeyen Öksürük Hangi Hastalığın Habercisi?

Astım: Astım kronik öksürük üzerine en yaygın olan 3 hastalıktan biri olmaktadır. Hırıltılı solunum, göğüs bölgesinde sıkışıma hissi ve nefes darlığı gibi nedenlerden kaynaklı bir şikayetiniz var ise bunun sorunu astım olabilir. Özellikle de egzersiz ve geceleri kuru öksürük tutuyorsa büyük oranla astıma yakalanmış olabilirsiniz.

Üst Solunum Enfeksiyonları: Üst solunum alanına yönelik problemler sinüzitten en basit bir nezle akıntısına kadar birtakım rahatsızlıklar ortaya çıkarabiliyor. Özellikle de bu tür nedenler zamanla öksürüğe neden olabiliyor. Hasta olan kişilerin daha çok öksürüğe yönelik şikayetlerinin oluştuğu bu durumlar genel olarak kış aylarında artmaktadır.

Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı: KOAH solunum yollarının hasar görmesiyle birlikte oluşan solunum anındaki zorlaştırmalar ilerleyici etkene tabii olduğu vakit kronik bir öksürük halini yaratabilir. Kronikleşen öksürüklerin en ciddi sorunlarından biri olarak karşımıza çıkan KOAH, uzmanlara göre geceleri özellikle de uykulu haldeyken kötü bir duruma gelen öksürük hali ve yemekte konuşurken dahi oluşan sorunun temelleri olarak gösterilmektedir.

Bronşit: Bronşit, hastalığın evresinin geçmediğini öksürük yoluyla gösteren bir hastalıktır. Akut bronşit halinde olan bir insanda kuru öksürük görülebilir ve bu durum zamanla balgamlı bir öksürük halini de taşıyabilir. Bronşit hastalığı özellikle de kış aylarında daha yaygın bir şekilde kendini göstermekle birlikte, yıl bazında minimum 3 ay boyunca kendini tekrar etmektedir

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x