Siyah Noktalara Doğal Çözüm!

Siyah Noktalara Doğal Çözüm!

02 Nisan 2019 - 19:30

Karbonatı yemek dışında günlük bakımınızdan temizliğe kadar her alanda kullanabilirsiniz. Nasıl mı?


Siyah noktalardan arınma 

Karbonat, cildinizin pH'ını nötralize etmeye yardımcı olur, böylece daha az yağ üretmeye başlar ve siyah noktalardan kurtulmuş olursunuz. . Siyah noktalardan arınmak için yapmanız gereken karbonatı su ile karıştırmaktır. 

Önce yüzünüzü ılık suyla yıkayın ardından karışımı yüzünüze uygulayın siyah nokta olan alanlara daha yoğun uygulayın. Bir dakika bekletin. Gözeneklerin sıkılaşması için yüzünüzü soğuk suyla yıkayın.

Leke çıkarıcı 

Kıyafetlerinizde oluşan sarı ter lekelerini çıkarmayı bir türlü başaramadıysanız çözümü çok basit…

Sarı ter lekelerini çıkarmak için, 2 çorba kaşığ karbonat, 4 çorba kaşığı hidrojen peroksit ve 1 çorba kaşığı sıvı deterjanı karıştırın. Karışımı lekeye uygulayın ve 15-20 dakika bekletin. Keten gibi ince kumaşlara dikkat edin. 

Yumuşatıcı 

Yıkamadan önce 24 saat boyunca bir karbonat çözeltisine batırırsanız, giysileriniz yumuşar. Karbonat deterjanın etkisini iki katına çıkarırken çamaşırlarınızın daha temiz olduğunu göreceksiniz.

Ayak şişliğinden kurtarıyor 

30 yaşından sonra insanlar ayaklarında şişlik yaşamaya başlıyor. Bunun nedeni ise çoğunlukla vücudun tuzdan dolayı su tutması olarak nitelendiriliyor. 

Ancak karbonat sayesinde şişliklerden kurtulabilirsiniz. 1.5 çay kaşığı karbonatı 1 bardak kaynar su içinde karıştırın. Pamuklu çorapları bu sıcak çözeltiye koyun, sıkın ve giyin. Ayaklarınızı streç filmle sarın. Üstüne kuru çorap giyin. Bu şekilde yatın. 8 saat içinde, kesin sonucu göreceksiniz.
 

Bulaşık makinesine tablet 

Evde bulaşık makinesi tabletleri yapmak için 1 çorba kaşığı karbonat, 1/2 fincan tuz ve 1/3 fincan sitrik asit gerekir. Tüm malzemeleri büyük bir kapta karıştırın ve 2-3 yemek kaşığı bulaşık deterjanı ekleyin. Maddeyi tekrar iyice karıştırın ve 1,5 ila 2 saat bırakın. Maddenin büyümesi durduğunda, karışımı silikon buz kalıbı kalıplarına koyun ve kurumasını bekleyin.

Meyve sebzelerdeki tarım ilaçlarından kurtulmak 

Meyve ve sebzelerde bulunan pestisit ve balmumunu çıkarmak için meyve ve sebzelerinizi karbonatlı çözeltinin içerisine koyun. 15 ve 20 dk bekletmeniz yeterli olacaktır. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x