Somon Balığının Bilinmeyen Faydaları!

Somon Balığının Bilinmeyen Faydaları!

14 Kasım 2018 - 19:00

Bir çok kişi çok lezzetli bir balık olduğu için somon tüketmektedir. Ancak bir çok kişi de bu balığın sağlık yararları hakkında fazla bilgi sahibi değildir. Bu makalede, bu balık ve yağının sağlık yararları hakkında bazı bilgiler verilmektedir

Somon, sadece protein açısından zengin bir kaynak değil, aynı zamanda omega-3 yağ asitleri açısından da zengin olan bir soğuk su balığıdır. Vahşi somon ve çiftlik somonu olmak üzere iki çeşidi vardır. Pasifik Okyanusu’nda yakalanan balıklar genellikle vahşi ve Atlantik Okyanusu’ndan gelenler genellikle çiftlikte yetiştirilmiştir. İnsanlar bu balığı pişirmeyi çok sevmektedir; çünkü inanılmaz derecede çok yönlüdür. Çok çeşitli şekillerde pişirilebilir. Haşlama, buğulama, ızgara, hatta çiğ bile tüketilebilir. Omega-3 yağ asitleri, vücudumuz tarafından üretilemez bu yüzden yediğimiz besinlerden alınması gerekmektedir. Bu balık omega-3 yağ asitlerinin en iyi kaynaklarından biridir.

Beslenmenize mutlaka dahil etmeniz gereken bu balığın bir çok sağlık faydaları vardır

-Bilindiği gibi bu balık, hem omega-3 yağ asitleri, hem de kardiyovasküler hastalıkların önlenmesinde yardımcı olan niasin ve B12 vitamini bakımından zengindir.

-Somon balığında mevcut olan omega-3 temel yağ asitleri, vücutta biriktiği zaman kalp hastalıklarının riskini arttıran trigliserid seviyelerini düşürmeyi sağlar.

-Düzenli olarak somon balığı tüketmek pankreas, kolon, ağız ve mide kanserlerini önlemeye yardımcı olacaktır. Ayrıca, yemek borusu ve midenin hassas mukoza tabakalarını korumaya yardımcı olur.

-En önemli sağlık yararlarından biri de kolorektal kanser riskini düşürmeye yardımcı olmasıdır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x