STRESİN YENİ KAYNAĞI BELLİ OLDU!

STRESİN YENİ KAYNAĞI BELLİ OLDU!

STRESİN YENİ KAYNAĞI BELLİ OLDU!

07 Nisan 2017 - 13:35

Gluten son zamanların en çok merak edilen konularından birisi. Gluten duyarlılığı ise baş ağrısından, strese, şişkinlikten depresyona pek çok rahatsızlığın ana kaynağı olabilir. Peki farkında bile olmadan hayatımızı kabusa çevirebilen gluten ve gluten duyarlılığı nedir?
Glutensiz Yaşamak Mümkün Mü?
Gluten; buğday, arpa, yulaf, çavdar gibi tahılların içerisinde yer alan sakızımsı bir maddedir. Bu madde sayesinde hamurun daha yapışkan olması mümkün oluyor. Ancak sindirimi zor olan bu madde pek çok rahatsızlığa da sebebiyet verebiliyor.
Glutene Duyarlı Olabilirsiniz
Hiç bitmeyen baş ağrıları, anlamlandıramadığınız mutsuzluk durumu, bir türlü sebebi bulunamayan mide ve sindirim sorunları, durup dururken ortaya çıkan deri kızarıklıkları ya da döküntüler mi yaşıyorsunuz? Ne kadar yeseniz de kilo alamıyor ya da su içseniz bile yarıyor ve durmadan kilo mu alıyorsunuz? Dikkat asıl sorununuz “Gluten Duyarlılığı” olabilir. 
Bu sıkıntılarınızdan kurtulmak için bir süreliğine gluten içeren ürünlerden uzak durmayı deneyin. Son zamanlarda hem yurt dışında hem de yurt içinde diyetisyen ve doktorlar bu diyeti öneriyor ve oldukça iyi sonuçlar alıyor. Benzer şikayetleriniz var ise ayrıntılı bilgi için doktorunuza başvurabilirsiniz.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x