"Tarih Yazacaksınız"

"Tarih Yazacaksınız"

25 Mart 2019 - 18:22

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Muş mitinginde halka hitap ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Muş'u ve sizleri çok özledim, aramızdaki şu sevdayı anlatmaya inanın kelimeler yetmez. Kim ne derse desin gönüllerimize asla sınır çizdirmeyiz. Bu seçimde Muş'un hanımları bu işin kaderini belirleyecek. Ebedi kardeşliğimize leke sürdürmeyiz. Kim hangi oyunu çevirirse çevirsin aramıza kimsenin girmesine müsaade etmeyiz. Bu topraklar birlik ve beraberliğin kıymetini çok iyi bilir. Bu rahmete, yağmura rağmen yol boyunca binlerce Muşlu kardeşimi gördüm. İnşallah pazar günü sizler yeni bir tarih yazacaksınız. 

34 yıldır Kürt kardeşlerimizin canından beslenen canilere bu topraklarda yer olmadığını göstereceğinize inanıyorum. Bunlar hizmet için yoklar; bunlar yıkmak için varlar. Bunlar 14-15 yaşındaki sabihleri analarından koparıp Kandil'e kaçıranlar değil mi? Bunlara şöyle bir Osmanlı tokadı pazar günü yakışmaz mı? Birbirimizi Allah için sevmemizi hala bu terör örgütü hazmedemiyor.

100 yıl önce bu topraklarda verilen mücadeleyle bugün Suriye'de, Akdeniz'de verdiğimiz mücadelenin arasında hiçbir fark yok. Birileri hala bu toprakları bize çok görüyor. Türk ile Kürdün, Sunni ile Alevinin arasına derin çukurlar kazılmasını istiyor. Birileri hala onbinlerce TIR silah vererek etrafımızı terör koridoru ile kuşatmak istiyor. Birileri hala göğü delen minarelerimize, ezanımıza tahammül edemiyor. Mertçe karşımıza çıkmadıkları için mesajlarını ya Pensilvanya'dan ya Kandil'den piyonları aracılığıyla gönderiyorlar. Biz de cevabımızı Muş'tan rabia ile veriyoruz.

Muş'a yapılan yatırımlar

Muş'a 17 yılda 11,5 katrilyon yatırım yaptık. Muş'a Alparslan Üniversitesi'ni kazandırdık. Başvuran her öğrenciye 500 TL kredi ve burs olanağı sağlıyoruz. Muş'a gençlik merkezi, kapalı yüzme havuzu, spor salonları inşa ettik. 2 millet bahçesi yapıyoruz. İhtiyaç sahiplerine, şehit yakınlarına, engellilere 2 katrilyon lira destek sağladık. Muş'a 7'si hastane 39 sağlık tesisi inşa ettik. Malazgirt Devlet Hastanesi'nin yapımı devam ediyor. Muş'a 1544 konut projesini hayata geçirdik. 6 adet atık su arıtma tesisini yakın zamanda şehrimize kazandırıyoruz. Bölünmüş yol uzunluğunu 151 kilometreye çıkardık. Muş Havalimanı'na 2 milyon yolcu kapasiteli terminal binası kazandırdık. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x