TATİL KİLOSUNU VERMENİN KOLAY YOLLARI...

TATİL KİLOSUNU VERMENİN KOLAY YOLLARI...

TATİL KİLOSUNU VERMENİN KOLAY YOLLARI...

05 Eylül 2017 - 23:30

Tatil kilolarınızı hızla vermek mi istiyorsunuz? Bunun için eylül ayı mükemmel fırsatlar sunuyor.
Bayramda, tatilde kendinizi tutamadan yiyip içtiniz ve şimdi de vicdan azabı çekiyorsunuz değil mi? Yaz sebze meyvelerinden yararlanarak ve havalar henüz soğumadan açık havanın keyfini çıkararak diyet yapmak çok daha keyifli. İşte öneriler...

Uzun günleri ara öğünlerle destekleyin

Diyete başlamak için ilk önce gün içindeki öğün düzeninizi sağlayın. Günlerin uzun olması ana öğünlerin arasında minik, keyifli ara öğünler koymanız ve alışkanlık kazanabilmeniz için güzel fırsat.

Yaz meyvelerinden faydalanın

Yazın sırrı taze meyvelerde saklı. Turuncu, sarı, kırmızı, mor meyveler... Hepsinin farklı farklı faydası var. Gün içindeki meyve haklarınızı her seferinde farklı bir meyveden yana kullanmak kilo vermenize destek olacaktır.

Hareket etmek için daha çok alternatifiniz var

Yaz günlerinde düzenlenen eğlenceler ve programlar had safhada. Ayrıca farklı türlerde spor yapma imkânı oluşuyor. Açık havada yürüyüş, koşu, bisiklete binme, yüzme gibi sporlar yaparak ve eğlenerek diyetinize destek verebilirsiniz.

Güneş ışığından faydalanın

Yeryüzündeki tüm canlıların yaşayabilmesi için güneş ışığına ihtiyacı var. Kilo vermede etkisi olan D vitamininin günde en az 15 dakika güneşlenerek vücudunuzda salgılanmasını sağlayabilirsiniz.

Taze sebzelere yönelin

Pazarlarda sebze tezgahları da göz kamaştırıyor. Taptaze canlı renklerdeki sebzeleri salata, söğüş, zeytinyağlı yemek olarak öğünlerinizde bulundurun. Vücudunuza giren posa, vitamin ve mineraller metabolizmanızı harekete geçirecektir.

Tam tahılları tüketin

Yaz günleri uzun. Fazla efor sarf edilince vücudun sağlıklı karbonhidratlardan gelen enerjiye ihtiyacı artıyor. Tam tahıllı ekmekleri, krakerleri, kahvaltılık ürünleri çantanızda ve öğünlerinizde mutlaka bulundurun.

Sıvı tüketiminizi artırın

Sıcaklarla beraber hararet düzeyi de artıyor. Vücudun sıcaklık dengesini sağlayabilmesi için sıvıya özellikle de suya ihtiyacı vardır. Bunun yanında diyet yaparken de sıvılar olmazsa olmaz. Suyun yanında gün içinde sade maden suyu, şekersiz kokteyller, smoothie’ler, şekersiz yapılmış komposto suları fazla kalori almadan sıvı tüketimini artırmanızı sağlayacaktır.

Aromatik sebzeler kullanın

Ana öğünlerinizi keyifle hazırlayın. Yemek soslarınıza tuz yerine nane, fesleğen, reyhan, biberiye, sarımsak gibi sağlıklı ve aromatik sebzeler ekleyerek değişik lezzetler elde edin.

Jülyen sebzelerle sağlıklı atıştırmalıklar hazırlayın

Aile ve arkadaş ortamlarında keyifle yiyebileceğiniz az kalorili seçenekler hazırlayın. Salatalık, havuç, kapya biber, sarı biber gibi kıtır sebzeleri jülyen kesip baharatlı yoğurt eşliğinde tüketebilirsiniz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x