Türkiye’nin İlk Başkanı Recep Tayyip Erdoğan

Türkiye'nin İlk Başkanı Recep Tayyip Erdoğan

25 Haziran 2018 - 08:20 - Güncelleme: 25 Haziran 2018 - 08:23

Cumhurbaşkanlığı seçimini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk turda kazandı. Erdoğan oyların yüzde 52.51'ini alarak yeni hükümet sisteminin ilk Cumhurbaşkanı oldu

24 yılda katıldığı 15 seçimin 15'ini de kazanan Recep Tayyip Erdoğan; tarihe, Türkiye'nin ilk Başkan'ı olarak geçti.
CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ile yarışan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüzde 50 oranını ilk turda geçerek Türkiye Cumhuriyeti ‘nin ilk Başkan'ı olarak kayıtlara geçti.
DEMOKRATİK BİR DEVRİM
Oyunu kullandıktan sonra ilk açıklamasında "Türkiye demokratik bir devrim gerçekleştiriyor" diyen Erdoğan, günün önemine dikkat çekmişti.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı da "Ticaret Bakanlığı" adı altında birleştirilecek.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı ise "Tarım ve Orman Bakanlığı" çatısı altında bir araya getirilecek.
Dışişleri Bakanlığı ile Avrupa Birliği Bakanlığı da birleştirilerek, "Dışişleri Bakanlığı" çatısı altında toplanacak.
YENİ SİSTEMDE 9 KURUL OLUŞTURULACAK
Yeni sistemde; Yerel Yönetim Politikaları Kurulu, Sosyal Politikalar Kurulu, Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu, Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu, Hukuk Politikaları Kurulu, Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu, Ekonomi Politikaları Kurulu, Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu, Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu adlarıyla 9 kurul oluşturulacak.

CUMHURBAŞKANI İLE ÇALIŞACAK 4 OFİS KURULACAK
Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile doğrudan Cumhurbaşkanı ile çalışacak 4 ofis kurulacak.
Finans Ofisi, İnsan Kaynakları Ofisi, Dijital Dönüşüm Ofisi ve Yatırım Ofisi adlarını taşıyacak bu birimler, insan kaynağının etkin ve verimli kullanılmasında, dijital dönüşümle toplum hayatının kolaylaştırılması ve hizmet kalitesinin artırılmasında, Türkiye'nin yatırım alanında cazibe merkezi haline getirilmesi ve yeni finansal enstrümanların geliştirilmesinde rol oynayacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x