Ünlü Model Son Yolculuğuna Uğurlanıyor!

Ünlü Model Son Yolculuğuna Uğurlanıyor!

12 Mart 2021 - 10:48

Bir dönemin ünlü modeli ve oyuncusu Karahan Çantay (47) Tayland'da yaşamını yitirdi. 1995 yılındaki Best Model of Turkey yarışmasında birinci olan ve Türkiye'nin ilk erkek güzeli seçilen Çantay, bugün son yolculuğuna uğurlanacak

90'lı yılların ünlü isimlerinden olan Karahan Çantay hayatını kaybetti. Çantay'ın vefatı bir hemşirenin eski mankenin çalıştığı okulun Facebook grubunda yazdığı notla ortaya çıktı. Eski manken, 7 Mart Pazar günü Tayland saatine göre 01.00’da, Türkiye saatine göre ise 6 Mart Cumartesi gecesi saat 21:00’da geçirdiği trafik kazası sonrası hayata veda etti.


ANKARA'DA DEFNEDİLECEK

Kazadan hemen sonra ise Çantay’ın ailesine acı haber ulaştı ve ailesi cenazeyi Türkiye’ye getirtmek üzere resmi işlemlere hemen başladı. Cenazenin bekleme sebebi ise saat farkı ve pandemi nedeni ile işlemlerin uzamasından kaynaklandı. Çantay'ın cenazesi bugün Ankara’ya getirilecek ve Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verilecek.


TÜRKİYE'Yİ TERK ETTİ

Çantay, yaklaşık 15 yıl önce Türkiye’yi terk ederek yurt dışına yerleşmişti. ODTÜ Matematik mezunu olan eski model, Tayland'da öğretmenlik yaptı.

TUZAK KURDULAR

2015'te uyuşturucu satıcısı olduğu iddialarına ilişkin konuşan Karahan Çantay, "Bu olayda suçsuzdum. Bana tuzak kurdular. İki ay yattım. Bir dönem kullanıcı oldum ama dediğim gibi tuzak kurdular bana. Çünkü benim yaşım büyüdü ama aklen hiç büyümedim. Hep çocuk kaldığımdan oldu" şeklinde konuşmuştu.


"Türkiye’ye geri dönmeyecek misin?" şeklindeki soruya Karahan Çantay, "Sürekli Ankara’ya gelip gittim. Yurt dışından Türkiye’ye dönüşler yaptığım da oldu. Ankara’da ailemin yanında yaşadım ve yarım kalan üniversite eğitimime devam ettim. ODTÜ’ye geri döndüm" yanıtını verdi.

KARAHAN ÇANTAY KİMDİR?

21 Aralık 1973 yılında Balıkesir'de doğdu. 1995 yılında Mr Turkey birincisi olmuştur. 1996 yılında ilk kez İstanbul'da düzenlenen Mr World erkek güzellik yarışmasında Türkiye'yi temsil etmiş ve Tom Nuyens ile Gabriel Soto'nun ardından üçüncü olmuştur. Çantay bir dönem Türkiye'nin en popüler mankenleri arasındaydı. Bülent Ersoy'un klibinde oynayan Çantay, çok sayıda reklam filminde de rol aldı. Çantay, 90'lı yıllara damgasını vuran Açelya Akkoyun, Hande Ataizi ve Berna Laçin'in rol aldığı 'Böyle mi Olacaktı?' ve 'Sibel' dizilerinde rol aldı. 2000 yılında da 'Zehirli Çiçek' dizisiyle izleyici karşısına çıkmıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x