Uyuyamıyorsanız Dikkat!

Uyuyamıyorsanız Dikkat!

18 Aralık 2019 - 20:20

Gün içinde kendinizi yorgun hissediyor, işinize odaklanmakta zorlanıyor, geceleri ise horlama, solunum yavaşlaması gibi sorunlar nedeniyle kaliteli bir uyku uyuyamıyorsanız OSAS hastası olabilirsiniz!

Yorgunluğunuzun, Dikkat Eksikliğinizin ve Baş Ağırınızın sebebi Horlama ve OSAS olabilir!

Özellikle obezite nedeniyle giderek artış gösteren Obstrüktif Uyku Apne Sendromu (OSAS) hakkında bilgi veren KBB Uzmanı Doç. Dr. Ali Oğuz ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Özgür Karacan, bu iki branş tarafından uygulanan tedavilerle horlamanın yanı sıra, hastalığa bağlı olarak görülebilen kalp ve akciğer rahatsızlıkları risklerinin de azaltılabilir olduğunu belirtti.

Türkiye'de ve dünyada hızla artış gösteren obezite, diyabetten kansere, cilt hastalıklarından depresyona kadar pek çok rahatsızlığa davetiye çıkarıyor. Bu rahatsızlıklardan biri de uyku hastalıkları arasında yer alan OSAS, yani Obstrüktif Uyku Apne Sendromu…

Erkeklerde kadınlara göre daha yaygın olarak saptanan OSAS, kendini en çok horlama, gündüz aşırı uyku durumu ve gece solunumda durma veya yavaşlama ile gösteriyor. Gece sağlıklı bir uyku uyuyamayan OSAS hastaları bu nedenle genellikle sabah uyandıklarında kendilerini dinç hissetmiyor, baş ağrısı ve dikkat toplamada güçlük gibi sıkıntılarla karşı karşıya kalıyor. Nişantaşı Hastanesi KBB Uzmanı Doç. Dr. Ali Oğuz ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Özgür Karacan, OSAS hastalığı ve tedavisi hakkında bilgi verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x