Uzmanlardan Öneriler!

Uzmanlardan Öneriler!

Günde 5 porsiyon meyve ve sebze tüketimi kanser, kardiyovasküler hastalıklar gibi bulaşıcı olmayan hastalık riskini azaltabiliyor. Peki, günlük yeterli diyet lifi alımına fayda sağlayan meyve ve sebze tüketimini nasıl artırabiliriz? İşte cevabı...

25 Aralık 2021 - 12:30

Önerilen miktarda sebze ve meyve tüketen kişilerin erken ölüm riski, günde sadece 2 porsiyon sebze ve meyve tüketen kişilere kıyasla daha düşük. Sabri Ülker Vakfı'nın derlediği bilgilere göre aynı zamanda kardiyovasküler hastalıklar, kanser ve solunum hastalıklarına karşı ölüm riskini de azaltıyor. 


Yapılan çalışmalar, meyve ve sebze tüketiminin erken ölüm riskini azalttığını gösteriyor. Kronik hastalığı olmayanların 30 yıllık takibini içeren bir araştırmada, her gün 2 porsiyon meyve ve 3 porsiyon sebze tüketen bireylerin daha az miktarda meyve-sebze tüketenlere kıyasla daha düşük ölüm riskine sahip olduğu belirtiliyor.


Sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenmede özellikle bulaşıcı olmayan hastalıkların azaltılması ve bunlardan korunmak için günde en az 5 porsiyon sebze ve meyve tüketimi tavsiye ediliyor. 

 SEBZE VE MEYVE TÜKETİMİNİ NASIL ARTIRABİLİRSİNİZ?

- Sebzeleri öğünlere dahil edin. - Ara öğün veya atıştırmalık olarak taze meyve veya çiğ sebze tüketin. - Öğünlerin yanında bol yeşillikli salata tüketmeyi alışkanlık haline getirin. - Tatlılara sunumdan önce taze meyveler ekleyin veya tatlı ihtiyacını meyvelerden karşılayın. - Meyve ve sebzelerden sağlıklı ara öğün alternatifleri yaratın. Evde kivi, pancar, kabak, havuç cipsleri yapabilirsiniz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x