YENİ ATAŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI’NIN SEÇİM TARİHİ BELLİ...

YENİ ATAŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI'NIN SEÇİM TARİHİ BELLİ OLDU!

YENİ ATAŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI'NIN SEÇİM TARİHİ BELLİ OLDU!

14 Aralık 2017 - 13:24

Ataşehir Belediye Meclisi'nin, Battal İlgezdi'nin görevden uzaklaştırılmasının ardından belediye başkan vekilini seçmek üzere 16 Aralık'ta toplanacağı bildirildi.
Ataşehir Belediye Başkanı İlgezdi'nin görevden uzaklaştırılması sonrası  başkanvekili seçimi tarihi belli oldu. Ataşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, yaşanan hukuki  süreç gereği Ataşehir Belediye Meclisi'nin, Ataşehir Belediye Başkan Vekili  seçimini gerçekleştirmek üzere bir araya geleceği kaydedildi. Açıklamada, "Ataşehir Belediye Meclisi’nin Belediye Başkan Vekilini  seçmek üzere Ataşehir Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda 16. Aralık 2017 saat  14.00’de toplanması İstanbul Valiliğince uygun bulundu." denildi. Battal İlgezdi, İçişleri Bakanlığı'nca hakkında mülkiye  müfettişlerince düzenlenen raporlar ile adli mercilerce yürütülen soruşturma ve  kovuşturmalar sebebiyle 8 Aralık'ta görevden uzaklaştırılmıştı.

İçişleri Bakanlığı alınan karar ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada İlgezdi'nin görevden uzaklaştırılmasında, "İmar Kanununa, Mal Bildiriminde Bulunulması Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanununa, Devlet İhale Kanununa aykırı hareket edilmesi", ile "Görevi Kötüye Kullanma, Belediyenin/Kamunun zararına sebebiyet verme, İhaleye Fesat Karıştırma, Haksız Mal Edinme, kamu görevlilerinin Gerçeğe Aykırı Belge Düzenlemesine göz yumulması" fiillerinin işlenmesinin etkili olduğu belirtildi.

Bakanlığın açıklamasında değinilen bazı olaylar ise şöyle;

Battal İlgezdi'nin Ataşehir Belediye Başkanı seçilmeden önce yaptığı işleri Belediye Başkanı seçildikten sonra sonlandırdığı izlenimi verdiği halde, bu işlerine yakın akrabaları ile siyaset ve iş ilişkisinde içinde bulunduğu kişi ve şirketler aracılığıyla, kendi varlığını gizleyerek devam etmesi,
Bu şahıs ve şirketler üzerinden yürütülen faaliyetlerin tamamına yakınının Battal İlgezdi ile ilişkili unsurlar içermesi ve gerektiğinde yeni şirket kurdurularak ya da yakın akrabalarının mevcut şirketlerde yönetim kurulu başkanı olarak görev alması sağlanarak yürütülmesi,
Bu kişiler ve/veya şirketler aracılığıyla gerçekleştirilen inşaat işlerinin Ataşehir Belediyesinin yetki alanı içinde yürütülmesi, yapılan inşaat işlerinde imar mevzuatına ciddi aykırılıklar olmasına karşın Ataşehir Belediyesi görevlileri tarafından zamanında ve eksiksiz olarak gerekli yasal işlemlerin yapılmaması ve/veya yaptırılmaması, hatta gerçeğe aykırı belge düzenlenerek diğer yetkili mercilerin yanıltılması,
İlgezdi'nin yakın akrabalarınca ekonomik durumlarına uygun olmayan şekilde ciddi miktarda gayrimenkul edinilmesi,
Ataşehir Belediyesi'nin bazı taşınmazlardaki hissesinin satışında ve/veya ihalesinde mevzuata aykırı, Belediye Başkanının işbirliği içinde olduğu kişiler/firmalar lehine usulsüz işlemler yapılarak Belediyenin zararına sebebiyet verilmesi.
İlgezdi: Bu siyasi bir süreç, hukuk çökmüştür
İçişleri Bakanlığı'nın kararı sonrası Ataşehir Belediye Binası önünde toplanan bir grup alkışlarla kararı protesto etti.

Belediye binasına gelenler arasında Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu da vardı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x