GAZİNİN EŞİ EMİN ELLERDE

GAZİNİN EŞİ EMİN ELLERDE

23 Eylül 2016 - 12:53

Gazinin eşi emin ellerde

Sosyal belediyecilik anlayışıyla örnek çalışmalar ortaya koyan Konak Belediyesi, vatandaşın sadece iyi gününde değil, kötü gününde de yanında olmayı sürdürüyor. Sunduğu hasta nakil hizmetiyle hastaneye gidemeyecek durumda olan hastaların yardımına koşan ve bu hizmetten faydalananlardan biri de Kurtuluş Savaşı gazilerinden Ahmet Taşdemir'in eşi Saime Taşdemir. 73 yaşındaki Taşdemir Konak Belediyesi’nin hasta nakil hizmeti sayesinde düzenli olarak hastane kontrollerine götürülüyor. Uzun yıllardır Alzheimer, Parkinson, şeker gibi birçok hastalıkla mücadele eden Taşdemir, Konak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı hizmet veren ambulansla evinden alınarak Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne tetkik için götürüldü.

HER ZAMAN YANLARINDA

Kızı Saadet Opan zor şartlar altında annesinin düzenli olarak hastaneye götürdüklerini belirterek, “Annem 73 yaşında ve yatalak… Bu nedenle sık sık hastaneye götürmemiz gerekiyor. Uzun zamandır Konak Belediyesi’nin ambulansıyla hastaneye götürüp getiriyoruz. Ne zaman arasam bize yardımcı olan doktor ve sağlık ekibine, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a verdiği destek için teşekkür ederim” dedi.

BİR TEK O BELGE KALDI

İstiklal Savaşı gazisi babası Ahmet Taşdemir’i 1990 yılında geçirdiği kalp krizi sonucu kaybettiklerini anlatan Opan, Saime Taşdemir'in babasının ikinci eşi olduğunu ve babasının ölümünden sonra kendisine bağlanan 490 liralık aylıkla geçinmek zorunda kaldığını söyledi. Opan, Kurtuluş Savaşı gazisi babalarından geriye evlerinin duvarına astıkları ‘İstiklal Savaşı Anı Belgesi’ kaldığını söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x