Elektirkli ama sadece 3 saniyede..

Elektirkli ama sadece 3 saniyede..

Elektrikli araç üreticisi Future Faraday, 1000 beygir gücünde üreteceği elektrikli otomobilin prototipini tanıttı. 100 kilometre hıza sadece 3 saniyede ulaşabilen elektrikli otomobil, saatte 320 kilometre hızın üzerine çıkabiliyor.

14 Ocak 2016 - 11:27

1000 beygir, elektrikli ve 100 km’ye 3 saniyede çıkıyor. Elektrikli otomobil konusunda çığır açmaya hazırlanan Çin destekli Amerikan firması Future Faraday tarafından üretilecek olan elektrikli otomobilin prototipi Las Vegas’taki dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı olan Consumer Electronics Show’da (CES) tanıtıldı. FFZERO1 adı verilen konsept araç 1000 beygir gücüne sahip olacak ve 100 kilometre hıza sadece 3 saniye ulaşabilecek. 320 kilometre hızın üzerine çıkması beklenen elektrikli otomobilde tek koltuk bulunuyor. Her biri bir tekerde olmak üzere ayrı ayrı güç üreten 4 farklı motoru bulunan araç tek bir şarjla 480 kilometre yol gidebilecek.

Aracın dış kısmı da yenilikçi kadron fiber malzeme ve hafif kompozit konstrüksiyondan yapılacak. Yüksek performans yarış süspansiyonlarının kullanılacağı araçta ileri düzey araç dinamik kontrolü ve tork yönlendirme bulunacak. Elektrikli otomobilde bulunacak hava tünelleri sayesinde hem bataryaların soğutulması hem de aracın savrulması minimuma indirilecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x