Başkan Edoğan’dan Flaş Açıklamalar!

Başkan Edoğan'dan Flaş Açıklamalar!

02 Ekim 2018 - 14:34

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda flaş açıklamalarda bulundu. İş dünyasına ve üreticilere çağrıda bulunan Erdoğan, "Stoklara ve stokçulara fırsat vermeyeceksiniz. Eğer stokçular tarafımızdan belirlenirse kimse kusura bakmasın, biz de gereğini devletin, yasaların bize yüklediği görev sebebiyle gelir, adımımızı atar, gereğini yaparız." dedi. Öte yandan Erdoğan, "Mahalli seçimlerde en isabetli adayları belirleyerek, en verimli çalışmaları gerçekleştirerek hedeflerimize ulaşmalıyız. Kimse, 'Bu benim yakınımdır, bu benim şuyumdur, bu benim buyumdur.' diye bize aday teklifiyle gelmesin." ifadelerine yer verdi. Dövizdeki dalgalanma hakkında da konuşan Erdoğan, "Bu dalgalanma dönemini yavaş yavaş geride bırakıyoruz." mesajını verdi


Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda ekonomi, döviz, yerel seçimler, uluslararası ve bölgesel konular hakkında konuştu ve kritik mesajlar verdi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

"BÜTÇEYİ 1 OCAK'TAN İTİBAREN UYGULAMAYA BAŞLAYACAĞIZ"

16 Nisan halk oylaması ile milletimizin onayını alan yeni yönetim sistemimiz 24 Haziran seçimleri ile resmen uygulamaya girmiştir.

Yürütmenin yasama ile net bir şekilde birbirleriyle ayrılması ile milletvekili olarak sizler daha verimli çalışma imkanı bulacaksınız. Birinci grupta 100 günlük icraat programımızda yer alana hususlarla ilgili ihtiyaç duyulan düzenlemeler yer alıyor.

414 kanun maddesinin değişmesi veya ihdası gerekiyor. İkinci grupta ise yeni yönetim sistemine geçilmesi ile kanunlarda yapılması gereken düzenlemeler yer alıyor. Yeni yönetim sistemine göre hazırladığımız ilk bütçeyi de 2 hafta sonra meclise gönderiyoruz.

Cumhurbaşkanlığı sisteminin ilk bütçesini 1 Ocak tarihinden itibaren uygulamaya başlayacağız.

DÖVİZDEKİ DALGALANMA HAKKINDA AÇIKLAMA

Bu dalgalanma dönemini yavaş yavaş geride bırakıyoruz. Stoklara ve stokçulara da fırsat vermeyeceksiniz.

İŞ DÜNYASINA VE ÜRETİCİLERE ÇAĞRI 

Stoklara ve stokçulara fırsat vermeyeceksiniz. Eğer stokçular tarafımızdan belirlenirse kimse kusura bakmasın, biz de gereğini devletin, yasaların bize yüklediği görev sebebiyle gelir, adımımızı atar, gereğini yaparız.

ERDOĞAN YEREL SEÇİMLERDEKİ ADAYLIK KRİTERLERİNİ AÇIKLADI

Mahalli seçimlerde en isabetli adayları belirleyerek, en verimli çalışmaları gerçekleştirerek hedeflerimize ulaşmalıyız. Kimse, 'Bu benim yakınımdır, bu benim şuyumdur, bu benim buyumdur.' diye bize aday teklifiyle gelmesin. Başarıları ve hizmetleri ile milletimizin gönlünde yer eden arkadaşlarımızla zaten devam edeceğiz. Bunun yanında FETÖ ve PKK gibi terör örgütlerine bulaşmamış olması, milletimizin değerleriyle çatışmaması, birikimi ve projeleri ile hizmet etmeye uygunluk arz etmesi şartıyla AK Parti'nin kapıları herkese açık.

 BAŞKAN ERDOĞAN YEREL SEÇİMLERDEKİ ADAYLIK KRİTERLERİNİ AÇIKLADI
"ASIL OLAN TÜRKİYE'NİN VE TÜRK MİLLETİNİN MENFAATLERİDİR"

Siyaset kurumu bir takım çatlak sesler dışına destek vererek sürece olumlu katkı sağlamıştır. Bir ülkede iktidara yürüme derdi olmayan ama muhalefette kalan, sürekli olarak acaba ülkeyi nasıl batırabiliriz türünden kampanyalar yürüten anlayıştan bir şey olmaz. Asıl olan Türkiye'nin ve Türk milletinin menfaatleridir. Mart ayında yapılacak yerel seçimler Türkiye'nin bundan sonraki 5 yılını arzu ettiğimiz hızda icraatlarla geçirebilmek için öneme sahiptir. Yerel seçimde hem oy oranı, hem belediye başkanlığı sayısı bakımından daha iyi bir başarıyı elde etmemiz gerekiyor. Mahalli idarelerde ne kadar güçlü olursak Cumhurbaşkanlığı ve mecliste o derece etkin hizmet veririz
Mahalli seçim hazırlıklarımızı da yine istişare ile yapıyoruz.

Cuma başlayıp Pazar akşamı sona erecek olan 27'ncisini yapacağımız geleneksel istişare toplantımızı 5 yıl aradan sonra tekrar Kızılcahamam'da gerçekleştiriyoruz.

"SURİYE KRİZİNDE SON DÖNEMDE ÇOK ÖNEMLİ ADIMLAR ATTIK"

Suriye krizinde son dönemde çok önemli adımlar attık. Cenevre süreci derde derman olmadı. O yüzden Astana sürecini başlattık. Rusya, Türkiye, İran v e bunun yanında BM müşterek bir çalışmaya girdik. Soçi, Ankara ve Tahran süreci zirve olarak devam etti. Rusya ile bir Soçi zirvesini yaptık. İdlib'de kötü giden süreci görüşelim dedik. Soçi zirvesinde de hamdolsun orada bir muhtıra imzaladı savunma bakanlarımızı. O gün bugün şu anda bir ateşkes süreci devam ediyor. 12 gözlem noktası bize ait İdlib çevresinde. Rejimin İdlib'i tehdidi noktasında Rusya her türlü tehdidi alıyor, içerde de radikal uçlara karşı biz her türlü tedbiri alıyoruz. Bunu ABD'de de Lavrov'la da görüşme fırsatım oldu. Putin ABD'ye gelmemişti. Dışişleri Bakanı ile bunu etraflıca görüşme imkanım oldu.

"KİMSENİN HAKKIMIZI GASBETMESİNE İZİN VERMEYİZ"

Türkiye'ye rağmen yapılan hiçbir işin başarıya ulaşamayacağına dikkati çeken Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'ye rağmen yapılan hiçbir işin bu bölgede başarıya ulaşma şansı olmadığını herkes görmeli ve bilmelidir. Aynı durum Kıbrıs ve Ege çevresinde gelişen hadiseler için de geçerlidir. Ülkemizin burnunun dibinde Türkiye'ye rağmen ve hatta Türkiye'ye karşı işler yapabileceklerini sananlar yanıldıklarını yakında anlayacaklar. Bizim kimsenin hakkında, hukukunda, çıkarında gözümüz yok. Ama kimsenin de bizim hakkımızı, hukukumuzu, çıkarlarımızı gasbetmesine izin vermeyiz."

Erdoğan, stokçuların ve fahiş fiyatların zabıtaya bildirilmesini isteyerek, "Bu stokları basmak ve gereğini yapmak bizim devlet olarak görevimizdir." ifadelerini kullandı.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x