"Fark Bizim Lehimize"

"Fark Bizim Lehimize"

23 Mayıs 2019 - 09:58 - Güncelleme: 23 Mayıs 2019 - 10:03

AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Binali Yıldırım da, YSK'nın seçimlerin iptali ve yenilenmesine yönelik gerekçeli kararını yayınlanması sonrası açıklamalarda bulundu

Yıldırım, kendisi tarafından dile getirilen "oylar çalındı" iddiasının gerekçeli kararda yer almamasına ilişkin olarak, "Gerekçeli kararda bir tarafın söylemini yazacak halleri yok, biz bunu halk diliyle söylüyoruz" dedi.

Bir televizyon programına katılan Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü: "Normal şartlarda bırakın çalındı, çalınmadı muhabbetini. Birbirine yakın. Açıyoruz, sayım yaptığımızda düzeltmeler oluyor, geçersizler geçerli hale geliyor. Her iki adayın da ya oy kaybetmesi, ya da kazanması lazım. 4 milyon 150 bin civarında oy almış iki aday. Bizimki aradaki fark bizim lehimize yarı yarıya azalıyor. 29 binden 13 binlere düşüyor. Çalınmasaydı daha fazla olacaktı. 80 bin oy fazla almışım, ilçe belediye başkanlığından. Çalınmasaydı 100-120 bin fazla alacaktım."

"Eksik pusula verildi" iddiası

Binali Yıldırım, bir süre önce konuk olduğu bir iftar sofrasında dile getirdiği "Eksik pusula verildi" iddiasına da değindi. Yıldırım, sürekli insanların kendisini aradığını ve "Bize iki tane oy pusulası veriliyor, üçüncü oy pusulasını istediğimiz zaman bazıları verdi bazıları da bitti" dediklerini söyledi. Yıldırım, "Seçimin ortasında oy pusulası biter mi? Beni kim arar? Bana oy pusulası verilmiyor diye. Beni arayan herhalde benim oyumun sandığa gitmediğinden endişe duyan insanlar arıyor. Ben bunun önemli sayıda olduğunu düşünüyorum. Bunu destekleyen başka şeyler de var" diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x