Ünlüleri Yasa Boğdu!

Ünlüleri Yasa Boğdu!

25 Ağustos 2021 - 19:00

Süper Baba ve Adını Feriha Koydum gibi bir döneme damga vurmuş dizilerde rol alan usta oyuncu Metin Çekmez, 76 yaşında hayata veda etti. Ünlü isimler sosyal medya hesaplarından Metin Çekmez için taziye mesajı yayınladı

Yaklaşık 59 yıl önce sahnelerle ile tanışıp birçok tiyatro oyunu ve filmde rol alan usta oyuncu Metin Çekmez, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. 

Kuşadası ilçesindeki yazlığında yaşayan ve bir süredir kanser tedavisi gören Çekmez, 2 hafta önce Aydın Atatürk Devlet Hastanesine kaldırıldı. Oyuncu Çekmez, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Metin Çekmez 76 yaşında öldü.

Metin Çekmez’in vefat haberi ünlü isimleri yasa boğdu. Ünlüler, usta oyuncuya böyle veda etti. 

HAZAL KAYA

Çok üzgünüm... Başımız sağolsun.

MACİT KOPER

Ölüm kimseye yakışmıyor, Metin'e asla.. Sanat yapımızdan bir tuğla daha yola çıktı.. alkışlarla Metin Çekmez.

CEYDA ATEŞ 

Çok üzgünüm, canım Metin abim. Seninle karşılıklı oynamak, senden tecrübe edinmek benim için şerefti. Babacan halini hiç unutmayacağım... Mekanın cennet olsun...

 

METİN ÇEKMEZ KİMDİR?

26 Temmuz 1945 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Yeşilçam oyuncusu Dinçer Çekmez'in kardeşidir. Metin Çekmez, Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusudur. Özel Gazetecilik mezunu olan sanatçı, 1962 yılında Hamlet oyunu ile tiyatroyla tanıştı. Usta çırak ilişkisi içinde bir "alaylı" olarak gelişimini sürdürdü. 1970 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları'nda kadroya girdi. Çeşitli sinema ve dizi filmlerde rol aldı. 

1972 yılında 'Tatlı Dillim', 1973 yılında 'Yalancı Yarim', 1984 yılında 'Atla Gel Şaban' bir birçok sinema filminde rol alan Metin Çekmez; 1993 yılında 'Süper Baba', 2006 yılında 'Binbir Gece', 2012 yılında 'Adını Feriha Koydum' gibi çeşitli televizyon dizilerinde de oynadı.

 

METİN ÇEKMEZ VE DİNÇER ÇEKMEZ KARDEŞ Mİ?

Metin Çekmez, 'Atla Gel Şaban' filminde 'Şiki Şiki Baba' şarkısıyla hatırlanan Yeşilçam oyuncusu Dinçer Çekmez'in kardeşidir. Bazı sinema filmlerinde abisiyle rol almıştır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x