"Pandemi İle Artan Kaşeler"
Engin Taşkıran

Engin Taşkıran

"Pandemi İle Artan Kaşeler"

Sevgili Okurlarım;
Yılbaşı gecesi kutlamaları her ülke için farklılaşsa da mutlaka renk ve eğlence içeriyor. Pandemi tedbirleri altında olsak da yeni yıla farklı bir ülkede ‘merhaba’ deme hayaliyle eğlence yapmak, konserlere gidebilmek pek mümkün değil… Neden mi? Açıklayayım;

Pandeminin etkisiyle tüm sektörlerde pandemiden dolayı kapanmalar yaşanmıştı. Temmuz ayından itibaren kısıtlamaların kaldırılmasıyla normalleşme takvimi her alanda başlarken esnaf da rahat bir nefes almıştı.

FİYATLAR TEPKİ ÇEKİYOR
Pandemi gibi sıkıntılı bir süreçten çıkan ve eğlenmek isteyen vatandaşın önünü maalesef bu sefer de yüksek fiyatlar kesiyor.
Konser fiyatlarındaki 150-700 TL arasında olan konser fiyatları, VIP, sahne önü olursa daha da artıyor. Pandemiden sonra sıkıntılı süreçleri atlatmak isteyen vatandaşlar maalesef fiyat politikasından dolayı yine evlere kapanmak zorunda kaldı. Yılbaşı eğlenceleri yüksek fiyatlar nedeniyle yılbaşı eğlencesi hayal…
OTELDE YALNIZCA EĞLENCE 2 BİN TL 
4 kişilik bir aile lüks bir otelde yeni yıl eğlencesine katılırsa faturası konaklama hariç 8 bin TL’yi aşıyor. Eğer yurtdışında kısa bir tatil yapıp yeni yılı farklı bir ülkede karşılamak istiyorsanız kişi başı fiyatlar 2 bin 500 lirayla 7 bin lira arasında değişiyor.
Evde aile arasında bir yılbaşı eğlencesinin maliyeti ise diğer seçeneklere göre çok daha uygun. Evde kişi başı 50 TL’ye ortalama bir sofra kurmak mümkün. Pandemi de müzisyenler de mağdur olmuştur para kazanmaları gerekli elbette fakat konser bilet fiyatları eskisinden 3 kat fazla, bu durum da müzikseverlerin cebini yakıyor. 

Doların yükselişi her şeye yansıdı
Doların yükselişinin piyasaya açık ve net bir şekilde etki etti. Zengin daha zengin, fakir ise daha fakir oldu. Allah, fakirin yar ve yardımcısı olsun. Bu gün domates bile almaya kalksanız dolara bağlı. Sebzesi, meyvesi, yağı her şey dolara bağlı, dolara bağlı olmaya hiçbir şey yok. Doların yükselişi kiralara, akaryakıta, gıdalara… Kısacası her şeye yansıdığı gibi konser fiyatlarına da yansıdı. İnsanlar önceden sinema, tiyatro ve eğlenceye en azından senede bir gün bütçe ayırıyordu şimdi o da mümkün değil. 
Bilet fiyatlarının her yıl giderek artmasının nedeni müzisyenlerin her yıl daha çok para istemesi değil. Organizatörlere göre her yıl giderek artan mekân kirası, alt yapı masrafları, sigorta maliyetleri, personel harcamaları gibi ekstra kalemler, ister istemez bilet fiyatlara da yansıyor, olan müzikseverlere oluyor.

Refah seviyesinin arttığı güzel günlerin gelmesi dileğiyle…

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar